Üniversitemiz TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, 2021 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) Aldı
7 Mayıs 2021 | 11:35

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana verdiği “Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında, Üniversitemiz TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Mekanda Erişebilirlik Ödülü’ne (Turuncu Bayrak) layık görüldü.

Çevrim içi olarak düzenlenen ödül törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu müdürü, müdür yardımcıları, ödül alan üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ve  engelli öğrenci birimi sorumluları katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, törende yaptığı konuşmada 2023 hedefleri doğrultusunda bu nişanı almayan üniversite kalmayacağına yürekten inandığını söyledi. Bakan Yanık, bu nişanı alan üniversitelerin, engelli bireylerin eğitime erişimlerini sağlama bakımından bir yaşam koridoru açtıklarını ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise YÖK olarak en büyük hedeflerinden birinin yükseköğretime girerken ve okurken tüm engelleri ortadan kaldırmak olduğunun altını çizdi. YÖKSİS verilerine göre farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının 50 binin üzerinde olduğunu belirten Prof. Dr. Yekta Saraç, Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında bu yıl 114 üniversiteden farklı kategorilerde 837 başvuru yapıldığını bilgisini verdi. 

Törenin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz'ı tebrik etti.

background image