TUSAŞ ile Nörobilim Alanında İşbirliği
10 Eylül 2018 | 15:11

Ankara'daki üç Araştırma Üniversitesi ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), yapay zeka ve insan-makine etkileşimi alanlarında protokol imzaladı.

Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi  ortaklığında kurulan Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi (NÖROM) ile işbirliği protokolü imzalayan TUSAŞ, savunma sanayisinde sonuç odaklı Ar-Ge çalışmalarına verdiği desteği yeni bir iş birliği modeliyle sürdürecek.

Bu çerçevede NÖROM, TUSAŞ'ın milli helikopter ve uçak projeleriyle bağlantılı olarak, pilotun uçuş sırasında temel sağlık belirteçleri ve bilişsel durumunun ölçülmesi, insan makine arayüzü ve etkileşimi, ihtiyaç duyulan ürün ve ergonominin geliştirmesine yönelik çalışmalar yürütülecek.