Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Eserleri Gençlere Anlatılacak
12 Aralık 2018 | 09:08

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ile işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreni, Gülhane Parkı’ndaki Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Törende konuşan İBTAV Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslam bilim tarihine bakışının Müslümanlar açısından önemli olduğunu vurguladı.

Aralarında Gazi Üniversitesinin de bulunduğu 21 üniversite ile imzalanan protokol kapsamında 2019 yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlatmak ve çalışmalarını genç kuşaklara aktarmak için çalışmalar yürütülecek.