Gazi Hastanesi sağlık alanındaki başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye’nin en büyük üniversite hastanelerinden biri olan Gazi Hastanesi sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitimdeki kalitesiyle de en başarılı üniversite hastanesi olarak dikkati çekiyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Gazi Hastanesi 4 binin üzerindeki çalışanı ile 2 bin 355 öğrenciye eğitim olanağı sunuyor. Ayrıca daha önce zarar eden Gazi Hastanesi, artık kar ediyor.
“Günde 3 bin 500 hasta”
Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, Türkiye’de az sayıda üniversite hastanesinde bulunan son teknoloji ve donanıma sahip modern fiziksel koşullarda sağlık hizmeti sunan Gazi Hastanesinin bin 117 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Altok, günde yaklaşık 3 bin 500 hastanın ayaktan tedavi hizmeti aldığı hastanenin bazı birimlerinde yoğun akademik çalışmalar ve eğitim faaliyetleri nedeniyle akademik personelin, sağlık hizmeti talebine güçlükle yanıt verebildiğine dikkati çekti.
Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok
“Yılda 874 bin hasta”
Prof. Dr. Kadriye Altok, Gazi Hastanesinde ayaktan tedavi gören hasta sayısının yıldan yıla artığını belirterek, “2012 yılında 814 bin olan ayaktan hasta başvurusu, 2013 yılında 874 bine ulaştı. Bu hastaların 65 bin 930’u yatırılarak tedavi edilirken, 2012 yılında 36 bin 132 olan ameliyat sayısı, 2013 yılında 41 bin 212 düzeyine ulaştı” dedi.
“En çok tercih edilen hastanelerden biri’’
Dr. Altok, ‘’Önemli bir referans merkezi olması nedeniyle ülkemizin her şehrinden hasta, sağlık hizmeti almak üzere hastanemizi tercih etmektedir. Bunun yanında başta Türkî Cumhuriyetler olmak üzere, Gürcistan, İran, Irak, Arnavutluk ve Libya gibi çok değişik ülkelerden de hastalar hastanemize başvurarak tedavi olmaktadır. TBMM ile hastanemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde parlementerler ve yakınlarının kurumumuzdan daha etkin ve verimli bir biçimde yararlanmalarına imkan sağlanmıştır. Ayrıca sağlık hizmetimizden yararlanmakta olan yabancı ülke parlementer ve yakınları da mevcuttur’’ dedi.
“En modern hematoloji kliniği ve kök hücre nakli ünitesi’’
“Türkiye’nin alanında en deneyimli merkezlerinden biri olan kök hücre nakli birimimiz, Avrupa Kemik İliği Birliği Akreditasyonu almış, akraba ve akraba dışı vericilerden kök hücre nakli uygulamalarını sürdürmektedir.” diyen Altok, bu merkezde özellikle yüksek riskli hastalara kök hücre nakli yapılabilmesinin, Gazi Üniversitesini zor ve komplike vakaların yönlendirildiği referans bir merkez haline getirdiğini, ayrıca Türkiye’nin en büyük hepafiltreli Hematoloji Servisinin yanında, ülkemizin ilk ve tek hepafiltreli Hematoloji Yoğun Bakım Ünitesinin de yakın zamanda hizmete açıldığını ifade etti.
“Robotik cerrahi ile böbrek nakli’’
“Ürolojik olarak prostat kanseri, mesane kanseri, böbrek kanseri, böbrek üstü bezi tümörleri, böbrek çıkım darlığı ameliyatları yapılmaktadır. Robotik cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum ve genel cerrahi operasyonlarında da uluslararası standartlarda başarıyla yürütülmektedir. Hastanemiz Ankara’da robotik cerrahi uygulayan tek üniversite hastanesidir. Bunun yanında Robotik cerrahi ile böbrek nakli ameliyatı Türkiyede ilk kez hastanemizde yapılmıştır’’ diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Kadriye Altok, yapılan ve devam eden çalışmalarla ilgili olarak;
“Son teknoloji ameliyathaneler hizmete sunuluyor’’
“Ameliyat kalitesini arttırmak ve hastalarımıza daha iyi hizmet sunmak için ameliyat esnasında kullanılabilen intraoperatif MR (manyetik rezonans) ve BT (bilgisayarlı tomografi) görüntüleme cihazlarını kullanıma koymuştur. Ayrıca cerrahide hedef dokuya ulaşmayı sağlayan navigasyon ve stereotaksi cihazları da kullanılmaktadır. Tüm cerrahi kliniklerde konularında deneyimli ekipleri bünyesinde barındıran merkezimiz referans gösterilen hastane konumundadır.” dedi.
“Gazi Üniversitesi Hastanesi hızla yenileniyor’’
Ek olarak fiziksel mekanların, hastaların rahat edeceği konfor ve donanıma sahip olacak şekilde düzenlendiğini ve 2013 yılında yenilenerek hizmete açılan kliniklere, bu yıl itibariyle 8 kliniğin daha eklenmesi ve poliklinik binasının bütün blok olarak modern bir yapı haline getirilmesinin planlandığını ifade etti.
“Hastanemiz artık kar ediyor”
Başhekim Prof. Dr. Kadriye Altok, yatırım ve yeni projelere hız verilirken, bir yandan da daha önce zarar eden hastanenin artık kar eden bir kurum haline geldiğini söyledi. Prof. Dr. Altok şöyle konuştu: “2013 yılı içerisinde alınan önlemler ve stratejik planlar etkisini gösterdi. Gelir gider dengesinde önemli düzelmeler kaydeden hastanenin gelirleri giderlerinden daha yüksek düzeye ulaştı. 2013 yılında 190.539.988,78 TL gideri olan hastanenin geliri ise 194.708.492,25 TL’ye yükseldi. Kurumumuz, alınan önlemler, kayıt ve bilgi işletim sisteminde yapılan düzenlemelerle son aylarda, Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödemelerinde tarihinde ulaşmadığı oranda düşük kesinti (yüzde 1.75) oranlarını gerçekleştirebildi. Dönemimiz başında 164 milyon TL borç ile devir alınan hastanemiz kar eden bir kurum haline geldi.”
25.03.2014/ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Ebediyete İrtihalinin 86. Yıl Dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Düzenlediğimiz Törenle Andık
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzde İç Tetkik Toplantısı Yapıldı
Üniversitemizde “Vücut Kitle Endeksi ile Şeker Ölçümü Taraması” Yapıldı
Akademisyenlerimiz “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.