Ahıska Türklerinin Hayatını Anlatan Fotoğraf Sergisi Açıldı
17 Şubat 2014 | 11:37

Ahıska Türklerinin hayatından kesitler sunan fotoğraf sergisi Gazi Üniversitesinde ziyaretçilerini bekliyor.

Gazi Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğretim Elemanı Yunus Zeyrek’in çeşitli fotoğraf arşivlerinden derleyerek oluşturduğu Ahıska Türklerinin Hayatı adlı fotoğraf sergisi 27 Ocak 2014 tarihinde Mimar Kemaleddin Salonu fuaye alanında ziyarete açıldı. 

Prof. Dr. Hakkı Acun, Yunus Zeyrek, Başkatip Ayça Özlem Sarıtekin, Prof. Dr. Mehmet Türker, Doç. Dr. Mehmet Akif Okur

Sergi açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Anadolu’nun bir parçası olan ve 1828’den bu yana ayrılıkları devam eden Ahıska Türklerinin trajedisinin hala devam ettiğini söyledi. Ahıska dramının bu gibi sanatsal faaliyetlerle işlenmesi ve uluslararası vicdanlara da ulaşması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Türker, serginin düzenlenmesinde emeği geçen Yunus Zeyrek’e ve Gazi Üniversitesi Ortadoğu ve Orta Asya Araştırma ve Uygulama Merkezi (GORAM) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Akif Okur’a teşekkürlerini sundu.

 

Prof. Dr. Türker’in ardından söz alan Yunus Zeyrek de ilk olarak 2011 yılında Avrupa Parlamentosunda açılan bu serginin düzenlenmesinde katkıları bulunan Dışişleri Bakanlığına ve Gazi Üniversitesine teşekkür etti.

Başkatip Ayça Özlem Sarıtekin, Yunus Zeyrek, Prof. Dr. Mehmet Türker

Sergiye katılan Gazi Üniversitesi Yönetimi ile öğretim üyeleri Yunus Zeyrek’in anlatımıyla fotoğrafları inceledikten sonra, emeği geçen Yunus Zeyrek’e, Doç. Dr. Mehmet Akif Okur’a ve Dışişleri Bakanlığı Başkatibi Ayça Özlem Sarıtekin’e plaket takdim edildi.

27.01.2014 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image