Eylül TUS 2023 Tercihlerinde Gazi Üniversitesi’nin Büyük Başarısı: En Yüksek Puanla Tercih Edilen Bölüm, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Oldu
18 Ocak 2024 | 16:45

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Eylül 2023 Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) büyük başarı elde etti. Türkiye TUS birincisi de Üniversitemiz Tıp Fakültesini tercih etti.

Ankara Tabip Odası'nın Eylül 2023 TUS yerleştirmelerine ilişkin raporuna göre, en yüksek puanla yerleştirme 85 puanla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümüne yapıldı. 

Yerleştirme sonuçlarına göre en yüksek puanı alan adaylar; Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, İç Hastalıkları, Radyoloji, Nöroloji bölümlerini seçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat, Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olduklarını ve dünya standartlarında hizmet verdiklerini söyledi. Ulusal ve uluslararası çapta öğretim üyesi sayılarının çoğunlukta olduğunu kaydeden Prof. Dr. Polat, şunları ifade etti: “Geçmiş yıllarda TUS 1’incisi ve 2’ncisi ve 3’üncüsü yine hastanemizde uzmanlık kazanmışlardı. 2021-2022 Eylül ayında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda ilk 5’e giren 3 uzmanlık öğrencisi Fakültemizi tercih etti. 2’nci sırada olan Gazi Genetik Bölümü’nü, 3’ncü sırada olan Gazi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nı tercih etmişti. Eylül 2023’te ise Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü TUS’ta Türkiye birincisi oldu. Bu başarılar, bizi gururlandırıyor.”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin tercih edilmesini nedenleri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Fazlı Polat, bu başarının tesadüfi olmadığını söyleyerek, şöyle konuştu:  “Uzmanlık öğrencileri o ana bilim dalındaki öğretim üyelerinin kalitesi, çıkan yayınların sayısı, fiziki şartların, alt yapının zenginliği ve özellikle de o ana bilim dalının yurtdışındaki çok özel kliniklerle bağlantılarını araştırarak tercih yapıyorlar. Bizde bunları referans alacak şekilde özellikle ana bilim dalındaki öğretim üyelerinin akademik aidiyetlerini ayrıştıracak şekilde ilerliyoruz.”

Bir uzmanlık öğrencisinin kendilerini tercih ettiğinde o konuda alt bilim dalında ulusal ve uluslararası yetkinliği ve etkinliği olan birilerinden eğitim alma şansına sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Polat, şu anda da Gazi Üniversitesi’nin birçok bölümünde bu alt yapıyı kurduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Polat, bu konuda da diğer üniversite hastanelerine örnek olduklarını düşündüğünü vurguladı.

Yüksek düzeyde çalışan bir hastane oldukları için çok hasta gördüklerinden söz eden Prof. Dr. Fazlı Polat, dolayısıyla hem dahili hem de cerrahi bölümlerde asistanlık yapılan süre içerisinde alınan eğitimin çok önemli olduğuna değindi. Şu andaki hasta hacmi ve alt yapılarının asistanların çok iyi bir eğitim almasını sağladığını söyleyen Prof. Dr. Polat, ayrıca eğitim-öğretim faaliyetleri sürerken ulusal ve uluslararası kongrelere katılmanın önemi üzerinde durdu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat,  “Özellikle o kongrelere asistan arkadaşlarımızı da götürmeye çok dikkat ediyoruz. Orada eğitim-öğretim faaliyetleri yine o kongrelerde devam ediyor” dedi. Hastanenin ilgili ana bilim dallarının büyük bir kısmının ulusal ve uluslararası akreditasyon programına kayıtlı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Fazlı Polat, bütün ana bilim dallarının bu akreditasyonlara eş değer olmasını amaçladıklarını ifade etti.

tıp-1
background image