Üniversitemiz 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na Katıldı
16 Kasım 2023 | 16:53

Üniversitemiz, ATO Congresium’da düzenlenen TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı. Fuarda Üniversitemiz eğitim ve sağlık olmak üzere iki ayrı stantla temsil ediliyor. Sağlık, standında Üniversitemiz Gazi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Dizbay, Hastane Müdür Yardımcısı Leyla Uçan; eğitim standında ise Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları, Gazi Teknopark personeli ve öğrencilerimiz yer aldı.

Fuarın açılışında, Fuarın açılışında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valisi Vasip Şahin, ATO Başkanı Gürsel Baran ve ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül konuşma yaptı.

Fuara Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Fazlı Polat, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Uğur Gökmen, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Bilal Dostbil ve Gazi Vakfı Başkanı Muhittin Güney de katıldı. Fuarda, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak da Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a eşlik etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda sunumlarıyla katılımcılarla bir araya geldi. Fuarda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız,  sağlık turizmi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin sağlık turizmine katkıları üzerine bir konuşma yaptı.

Konuşmasına sağlık turizmini tanımlayarak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, medikal turizm, termal sağlık turizmi, yaşlı turizmi ve engelli turizmi gibi dünyada sağlık turizminin belli alt başlıklarından söz etti.

Dünyada her yıl yaklaşık 20-24 milyon kişinin tıbbi bakım almak için seyahat ettiği ve 65-90 milyar dolarlık bir bütçenin söz konusu olduğu bilgisini veren Prof. Dr. Yıldız, sağlık turizminde Amerika kıtasında ABD, Meksika, Brezilya, Kosta Rika; Asya kıtasında Singapur, Malezya, Hindistan ve Avrupa Kıtasında Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Macaristan olmak üzere 10 ülkenin öne çıktığını dile getirdi.

Türkiye’nin sağlık turizmi amacıyla en çok seyahat edilen 10 ülkeden biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Musa Yıldız, Ülkemizin kaliteli tıp hizmetinin verilmesinin yanı sıra yüzde 50-65’lik fiyat avantajı, coğrafi lokalizasyonu, doğal ve tarihi güzellikleri nedeniyle öne çıktığına dikkat çekti.

Hastaların beklentileri üzerinde de duran Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Ülkemizin ve Hastanemizin; iyi doktorlar, iyi sağlık hizmeti, iyi bir iletişim, değerlerine saygı duyulması, uygun maliyet gibi bütün özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin sağlık turizmine katkılarına da değinen Yıldız, Tıp Fakültemizin Ankara’nın en köklü sağlık kuruluşlarından biri olduğunu ve 1979 yılından beri hizmet verdiğini söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, şu anda yaklaşık bin yatak kapasitesi ile yıllık bir milyondan fazla ayaktan hastaya ve 100 bine yakın yatan hastaya sağlık bakımı veren, çeşitli alanlarda 75 bin cerrahi operasyon yapılan dev bir sağlık kuruluşu olduğunu ifade etti. Ankara’ya olduğu kadar Ankara dışındaki tüm illerden gelen hastalara ve aynı zamanda yurtdışından gelen hastalara da sağlık hizmeti sunduklarını belirten Prof. Dr. Yıldız, “13 Temmuz 2017’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik” şartları yerine getirilerek 21/03/2018 tarihinde yetki belgesi alınmıştır. Bu belgeyi alan ilk Üniversite Hastanesidir. 293 profesör, 63 doçent, 66 doktor öğretim üyesi (yardımcı doçent), 53 öğretim görevlisi doktor (uzman), toplam 475 öğretim üyesi ve 112 yandal araştırma görevlisi, 840 araştırma görevlisi, toplam 1427 öğretim elemanı kadrosu ve modern araştırma ve uygulama hastanesi ile çağdaş tıp eğitiminde ülkemizin hizmetindedir” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 2017’den beri Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş A grubu Seyahat Acentası ile yapılan anlaşma kapsamında sağlık turizmi için başvuran hastalara 7/24 çevrim içi konsültasyon, tercümanlık/mihmandarlık, hasta transferi ve konaklaması hizmetleri sağlandığının altını çizdi.

USHAŞ ve Üniversite Hastaneleri Birliği ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan çeşitli görüşmeler ve çalıştaylarda Ülkemizdeki sağlık turizmi sürecinin iyi işlemesi hususunda üniversite hastanesi olarak görüşlerini sunduklarını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, Ülkemizde hizmet veren ve sağlık turizmiyle ilgilenen diğer üniversite ve devlet hastanelerine sistemin işleyişi ve çıkabilecek sorunların çözümü konularında destek verildiğini ve bilgi paylaşımı yapıldığını belirtti. 

Avrupa ve Asya ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen sağlık yöneticileri ve tur operatörlerine üniversite hastanesi modeli olarak tanıtım ve bilgilendirme yapıldığını anlatan Yıldız, ayrıca bazı ülkelerden gelen sağlık ekiplerine eğitimler düzenlendiğini dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, uluslararası üniversiteler ve derneklerle iş birliği yapılarak o ülkelere (Ürdün, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, vb) gidilerek sunumlar gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Hastanemizin uluslararası düzeyde tanınan öğretim üyelerine ve laboratuvarlara sahip olduğunu, 2022 yılında 3650 sağlık turizmi başvurusu kabul ettiğini söyleyen Prof. Dr. Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “En çok tercih edilen bölümlerimiz, Beyin Cerrahi, Ortopedi, Onkoloji, Göz Hastalıkları, Kardiyoloji, Genel Cerrahi, Kulak – Burun – Boğaz’dır. Güçlü laboratuvar altyapımız sayesinde özellikle Patoloji, Tıbbi Genetik ve Çocuk Metabolizma laboratuvarlarımıza ülkemizin çeşitli bölgelerinin yanı sıra yurtdışından da örnekler kabul edilmektedir. Hastanemize başvuran hastalar başlıca Irak, Azerbaycan, Somali, Rusya, Libya, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gelmekte olup şu ana kadar 140 farklı ülkeden hastaya hizmet verilmiştir. Hastanemizde robotik cerrahi, Gamma Knife teknolojisi gibi teknolojik işlemler yapılması, protez ameliyatları, obezite ve kanser cerrahisi dahil her türlü cerrahi işlemin yapılması, excimer laser ile görme kusurlarının giderilmesi gibi işlemlerin yanı sıra tanısal olarak PET-MR gibi en yeni tanısal teknolojilere sahip olmamız hastanemizin güçlü yönlerindendir.”

“Türkiye Dünyayı İyileştirir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, sosyal medya hesaplarıyla her gün binlerce kişiye ulaştıklarını ve sağlık hizmeti arayan hastalara yardımcı olunduğunu ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a, konuşmalarından dolayı Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü tarafından plaket takdim edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Üniversitemiz heyeti konuşmaların ardından Üniversitemiz stantlarını ziyaret etti. Ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak eşlik etti. Üniversitemiz stantlarına yapılan ziyaretin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Ün fuarda bulunan kurumların stantlarını gezdi.

ATO Congresium'da, 16-19 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikleri ücretsiz takip etmek isteyen Ankaralıların, travelexpoankara.com üzerinden kayıt yaptırabilirler. 

 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-1  6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-1  6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-1  6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-1  6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-1 travel-1 travel-1
background image