Üniversitemizin, hizmet kalitesini ve paydaşlarıyla olan etkileşimini artırmak, yerleşke genelindeki birimler özelinde yürütülen çalışmalarla ilgili geri bildirimlerin alınabilmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu Rektörlük İletişim Merkezinin (RİMER) alt yapısına ve kullanımına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısı, akademik ve idari birim yöneticileri ve içerik yönetim sistemi kullanıcılarının katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilerek uygulamaya konulan Karekod (QRCode) teknolojisiyle, bu modülün alt yapısı ve nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantının açılışını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır yaptı. Ramazan Bayındır, yeni uygulamayla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında şunları ifade etti: “RİMER’e mesaj gönderilebilmesi için birimlere özel “Karekod (QrCode)” üretildi ve birimlerin görev yetkilerinin bulunduğu alanlara bu kodları içeren bilgilendirmeler asıldı. Böylece bulunduğu alanla ilgili her türlü soru, sorun ve görüşünü aktarmak isteyenler, ilgili yerde bulunan RİMER kodunu akıllı telefonlarına okutarak forma ulaşabilecek. Sistem aracılığıyla gönderilecek olan mesajların bir kopyası da RİMER ekipleri tarafından koordinasyonu sağlamak, gönderilen talebin karşılanıp karşılanmadığının takibini yapmak üzere sistem üzerinden alınacak. Talep göndermek için formlara herhangi bir isim bilgisi doldurmak gerekmemekle birlikte taleple ilgili dönüş yapabilmek adına ad, soyad ve e-posta bilgilerini paylaşmak önem taşıyor.”
Tüm çalışanların konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini dile getiren Ramazan Bayındır, “Mart ayı sonuna kadar birimlerimizin konuyla ilgili ön raporlarını bekliyoruz. Öğrenci, idari ve akademik geri bildirimleri mevcut imkanlarımız dahilinde çözmeye çalışacağız. Herkesin sürece sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zafer Ayaz ise hazırladığı sunumda; Karekod teknolojisinden, RİMER’in oluşturulma amacından ve nasıl çalıştığından, ziyaretçilerin sisteme nasıl ulaşacağından, destek portalındaki verilerden ve kalite süreçleri bağlamında da belli periyotlarda geri bildirimlerin ve düzeltici-iyileştirici hangi faaliyetlerin yapıldığının raporlanmasından ve kısa zamanda pilot birimler için bir uygulama yapılmasının planlandığından bahsetti. Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
Ebediyete İrtihalinin 86. Yıl Dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Düzenlediğimiz Törenle Andık
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzde İç Tetkik Toplantısı Yapıldı
Üniversitemizde “Vücut Kitle Endeksi ile Şeker Ölçümü Taraması” Yapıldı
Akademisyenlerimiz “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.