TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” Kapsamında 9 Proje Desteklenmeye Hak Kazandı
29 Ağustos 2022 | 16:01

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 1. döneminde Üniversitemizden  9 proje desteklenmeye hak kazandı. Destek alan akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Projesi desteklenmeye hak kazanan akademisyenlerimizin adları ve proje başlıkları şöyle:

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sultan Baytaş “Öncü Bileşik Optimizasyonu ile Tasarlanan Antikanser Etkili Olabilecek Yeni Bileşiklerin Sentezi, Yapı-Etki İlişkileri ve Moleküler Etki Mekanizmalarının İncelenmesi”

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nureddin Dinler “HCCI Dönüşümü Yapılan Bir Dizel Motorda Farklı Yakıt Karışımlarının ve Motor Çalışma Senaryolarının Motor Performansına ve Egzoz Emisyonlarına Etkisinin Deneysel ve Sayısal Olarak İncelenmesi”,

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sena Yaşyerli “Mikrodalga Reaktör Sistemi İle H2S'den H2 Üretimi İçin Alüminyum ve Karbon İçerikli Destekler İle Fe- ve W-Esaslı Yeni Katalizörlerin Geliştirilmesi”

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Dilber Şimay Demir “Kemoterapi İle İndüklenen Kanser Hücre Sekretomunun Modülasyonu İçin Yeni Bir Hedef Olarak Lipit Raftlarının Değerlendirilmesi”

Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdil Ayçam “Saydam Yalıtımlı Gizli Isı Depolama Duvarının Isıl Performansının İncelenmesi”

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Şakir Bilge “Ultrason Rf İşaretlerinin Oluşturduğu Görüntülere Donanım Tabanlı Hızlandırılmış Derin Öğrenme Yöntemleri Uygulanarak B-Mod Görüntü Çözünürlüğünün Gerçek Zamanlı Artırılması”

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Yüzbaşıoğlu “Tetrazolato Ligandı ve Platin Kompleksinin In Siliko Yaklaşım ve In Vitro Genotoksisite Yöntemleriyle Preklinik Güvenliliğinin Değerlendirilmesi”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Ertit Taştan “Mikroalg Temelli Sürdürülebilir CO2 Azaltma Stratejilerinin Geliştirilmesi ve Mikroalgal Biyokütlenin Biyodizel, Biyodegredant ve Biyosorbent Temelli Yeşil Enerji Kaynağı Olarak Kullanım Potansiyelinin Araştırılması”

Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Rıza Börklü “Derin Öğrenme Kullanılarak Fonksiyonel Tasarım Varyantları Geliştirilmesi"

g-1
background image