TSE’den Üniversitemize Güvenli Kampüs Belgesi
2 Temmuz 2021 | 09:58

Üniversitemiz ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında “Güvenli Kampüs Belgesi” töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz, TSE tarafından yapılan denetleme sonucunda Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Kılavuzunda yer alan gerekli koşulları sağlayarak “Güvenli Kampüs Belgesi”ne kavuştu.

Rektörlük Yeni Senato Salonunda gerçekleşen belge takdim törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, TSE Başkanı Adem Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ragıp Akyürek, Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Gülsün, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Bayram Koç ve üniversitemiz personeli katıldı.

TSE Başkanı Adem Şahin törende yaptığı konuşmada, Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Bu tür dönemlerde hayatın akışının devamını sağlamak amacıyla tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Şahin, bu kapsamda çeşitli kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yaptıklarına değindi. YÖK ile de çalışmalar yapıldığını belirten Adem Şahin, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile YÖK arasında küresel Covid-19 salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında yükseköğretim kurumlarında sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesi, hijyen koşullarının sağlanması, enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanması ve takibi için gerekli altyapının geliştirilmesine katkı sağlamak ve genel kriterleri belirlemek amacıyla geçtiğimiz yıl bir iş birliği protokolü imzalandı” dedi.

Adem Şahin, Üniversitemizin kampüs içerisinde sağlıklı ve temiz ortamları geliştirdiğini, hijyen koşullarını sağladığını ve enfeksiyon kontrol önlemlerini uyguladığını belirterek Güvenli Kampüs Belgesi’ni almaya hak kazandığını söyledi.

TSE Başkanı Adem Şahin, konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a “Güvenli Kampüs Belgesi” ve hediye takdim etti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise bu belgeyi almaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek konuya ilişkin güncellemeleri yakından takip edeceğini dile getirdi. Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Adem Şahin adına dikilmiş 3 adet fidan sertifikasını takdim ederek kendisine teşekkür etti. 

background image