Öğrenci Toplulukları 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Ödül Töreni Gerçekleştirildi
2 Temmuz 2021 | 09:56

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Toplulukları Ödül Töreni”, Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Bekir Buluç, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Alper Ceylan, Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Prof. Dr. Erdal Zorba, Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Genel Sekreter Yardımcısı Raşit Yıldırım, dekanlar, topluluk akademik liderleri, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Öğrenci toplulukları, Üniversite yaşamının bir parçası olup, öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dışında kalan zamanlarını değerlendirmek üzere öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik gelişmelerini desteklemek amacıyla bir araya gelerek oluşturulan toplulukları içermektedir” dedi.

Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş ve faaliyet gösteren 122 öğrenci topluluğu bulunduğu bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Bu topluluklar spordan müziğe, bilimden teknolojiye, kültürden sanata, doğadan, sosyal sorumluluk projelerine varan pek çok alanda faaliyet göstermektedir. Bir buçuk yıldır salgın nedeniyle uzaktan eğitim öğretim yapmaktayız. Ancak bazı öğrenci topluluklarımız bu olumsuz süreçte dahi etkinliklerine devam etmişlerdir.”

“Üniversitemiz öğrencilerimizle güzel, siz varsanız bizler varız” diyerek konuşmasını sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle noktaladı: “Gazi Üniversitesi olarak öğrenci topluluklarının her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Bu vesile ile ödül alan öğrenci topluluklarının akademik liderlerini ve topluluk elamanlarını kutlar, Üniversitemizde faaliyet gösteren tüm topluluklarımıza başarılar dilerim.”

Açılışta konuşan Üniversitemiz Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, “Üniversitemizde kurulan öğrenci toplulukları ulusal, uluslararası ve bölgesel çaptaki bilimsel etkinlikleriyle, toplumsal katkı, bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında faaliyetler göstermekte olup, tiyatro, müzik, sosyal sorumluk projeleri, girişimcilik, spor ve eğitim faaliyetlerinin öne çıkarılmasına da katkı da bulunmaktadır” dedi.

Prof. Dr. Selami Candan, konuşmasını şöyle tamamladı: “2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrenci topluluklarının etkinlikleri değerlendirilip, ödüllendirilmiştir. Ödül alan öğrenci topluluklarının akademik liderlerini ve topluluk elemanlarını tebrik ediyorum.”

Açılışta söz alan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürü Emine Sözer ise, “Üniversitemizde, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı kayıtlarımıza göre 122 topluluğumuz var. 98 topluluğumuzun akademik liderlerinin yeni yönergeye göre görevlendirmeleri yapıldı. 87 topluluğumuz aktif olarak faaliyet gösterdi. Aktif olan 87 topluluğumuz öğrenci bilgi sistemine kayıtları yapılmış ve birimimiz tarafından onaylanmıştır” dedi.

Öğrenci Bilgi Sistemi Öğrenci Toplulukları Modülünün 8 Nisan 2021 tarihinde erişime açıldığı bilgisini veren Emine Sözer, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ülkemizde bu sistemi, Karabük Üniversitesinden sonra kullanan ikinci üniversite olduğumuzu belirtmek isterim. Öğrenci Topluluklarını ödül verme projesine öğrenci topluluklarımızı motive etmek amacıyla aralık ayında başladık. Puanlama kriterlerimizi hazırladık ve 28 Aralık 2020 tarihinde SKS Web sayfasında duyurduk. Öğrenci Toplulukları Web sayfasından da paylaştık.”

Tören öğrencilere ödüllerinin ve fidan sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

background image