Gazi Teknopark TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı Başvuruları Başladı
30 Haziran 2021 | 09:48

%50’si akademisyen %50’si öğrenci-mezunlardan oluşan 57 girişimcinin TÜBİTAK’tan toplamda 10.100.000 TL fon almasına imkan sağlayan Gazi Teknopark BİGG Anahtar Destek Programı 2021 yılı başvuruları başladı.

TÜBİTAK 1512 programının yeni mevzuatı ile birlikte tüm akademisyenler programa başvurabilmektedir.

BiGG Anahtar Programında Girişimci Adaylarını Neler Bekliyor?

• Ücretsiz iş modeli, iş planı hazırlama ve sunum eğitimleri
  • Ücretsiz teknik, ticari ve iş planı mentorlukları
  • Eğitim/mentorluk süreci boyunca Anahtar Atölye’de ücretsiz ön prototipleme desteği
  • TÜBİTAK tarafından kabul edilen iş fikirleri için 200.000 TL’ye kadar hibe desteği

Program sonunda TÜBİTAK BİGG panelinde başarılı olan girişimciler, TÜBİTAK’ın sağlayacağı 200.000 TL’lik hibe desteğinin yanı sıra, Türkiye’nin en başarılı kuluçka merkezlerinden olan Gazi Anahtar Kuluçka Merkezi’nde ücretsiz yer almak, Gazi Teknopark’ın İş Fikri Yarışmalarına katılmak ve yatırım ağına erişim gibi pek çok fırsattan faydalanma hakkı kazanacak.

BİGG Anahtar Programına başvuru yapıldığı tarih itibariyle, örgün öğrenim veren üniversitelerin;

• Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenciler
  • Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi

Programa aşağıda belirtilen tematik alanlarda yer alan iş fikirleri için başvuru yapılabilmektedir:

• Akıllı Ulaşım
  • Akıllı Üretim Sistemleri