Duyuru
Singapurda Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Burs İmkânları
10 Nisan 2015 | 08:16
 

SİNGAPURDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA BURS İMKÂNLARI

 

Üniversitemiz son sınıf lisans öğrencileri ve lisansüstü öğrencileri ne yönelik olarak, Singapur’daki Ar-Ge faaliyetleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak amacıyla, kısa dönem araştırmalar için ‘Singapore International Pre-GraduateAward (SIPGA)’ ve ‘NTU Summer Research Internship (SRI)’ olmak üzere iki program mevcuttur. Buna ek olarak, Gazi Üniversitesindeki mevcut Doktora öğrencileri de, A*STAR Research Attachment Programme (ARAP) kapsamında A*STAR araştırma enstitülerinde doktora yapmak için Singapur’a gelebilirler. Doktora esnasında %100 burs imkânı ‘Singapore International Graduate Award (SINGA)’ da mevcuttur.

Uluslararası Ödüller Hakkında Bilgi:

1.A*STAR enstitülerinde yüksek lisans ve son sınıf lisans öğrencileri ne yönelik SIPGA programı 2 ile 6 aylık burs imkânları sunmaktadır. A*STAR araştırma enstitülerinde bir öğrenci, büyük bir projeye dâhil olarak bir yönetici ile çalışır. A*STAR, bir üniversiteden çok bir araştırma kuruluşudur. Bu kuruluş, akademik dönemlerde çalışmamaktadır ve ayrıca öğrenciler stajlarını yılın herhangi bir zamanında, enstitü danışmanına bağlı olarak, düzenleyebilmektedirler. Bu programa kabuller rekabet temeline dayanmaktadır.

2.NTU da SRI Programı üniversite genelinde yurtdışı lisans öğrencileri için araştırma kültürünü teşvik amacıyla başlatılan bir araştırma programıdır. Bu araştırma programının katılımcıları araştırma ilgilerini geliştirecek, kültürlerarası anlayış hakkında güçlü sağduyuya sahip olacak, arkadaş ağını genişletecek ve ülkenin kültürünü daha iyi anlayabilecektir.

3.ARAP, A*STAR ve yurtdışı üniversite araştırmacılarının arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Tipik model, yurtdışında bir üniversiteye kayıtlı bir doktora öğrencisinin 1–2 yıl süre ile Singapur’da A*STAR da araştırma yaparken, bir üniversite profesörü ve bir A*STAR araştırmacısı ile ortaklaşa olarak denetlenmesi şeklindedir. Öğrenci Singapur’da ikamet ettiği süre boyunca A*STAR maaşı öğrenciye ödenir. Singapur’da yapılan iş kapsamında doktoranın çeşitli araştırma maliyetleri işin yapıldığı yerdeki A*STAR enstitüsü tarafında karşılanabilir.

A*STAR araştırma enstitü koordinatörlerinin listesine https://www.a-star.edu.sg/Awards-Scholarship/Scholarships-Attachments/For-Undergraduate-Studies/Singapore-International-Pre-Graduate-Award/A-STAR-Research-Institutes-and-Contacts.aspx  linkinden ulaşılabilinir.

4.SINGA, tüm doktora eğitimini Singapur’da yapmak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik tam zamanlı burslu eğitim sunan bir A*STAR, ‘Nanyang Technological University’, ‘The National University of Singapore’ ve ‘Singapore University of Technology and Design’ ortaklığıdır. Eğitimin başarıyla tamamlanmasıyla öğrenciler, Singapur’daki üç üniversitenin birinden doktora derecesi alarak mezun olmuş olacaklardır.

 

background image