Yurt Dışı Değişim Programı ABD’de Kendinden Söz Ettiriyor
30 Aralık 2014 | 07:20

Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Can Elmar BALAS’ın verdiği bilgiye göre, Mevlana Değişim Programı çerçevesinde 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı güz döneminde ABD’ye 36 öğretim üyesi gitti, bahar döneminde ise 50 öğretim üyesi gönderilecek.  2014 Yaz Döneminde ise YUDAM Ofisi tarafından 44 öğretim üyesi gönderildi. Bu program ile öğretim üyelerinin İngilizce dil becerilerini geliştirmeleri ve ABD’de görev yapan akademisyenler ile yeni ortak çalışma alanlarının oluşturulmasını hedeflemektedir. Programda, Michigan Devlet Üniversitesi (Michigan State University), Kuzey Virginia (Northern Virginia Community College, NOVA) ve St. Cloud Devlet Üniversiteleri (St. Cloud State University) bulunmaktadır. Programda, öğretim üyelerine yönelik özel hazırlanmış dil eğitimi (100-120 saat), liderlik ve akademik gelişim (20 saat) ve ilgili fakülte ile akademik çalışma imkanları bulunmaktadır. Öğretim Üyelerimiz bu kapsamda ABD’de akademik çalışmalarına hız verdiler.

GEORGE TOWN ÜNİVERSİTESİ’NDE ETKİNLİK

Doç. Dr. Fatma Ahsen Turan, Washington George Town Üniversitesi “Department of Arabic and Islamic Studies Turkish Language and Culture Program”ında,  Sylvia Wing'in sınıfında aşık edebiyatı hakkında ders verdi.

 

Doç. Dr. Fatma Ahsen Turan’ın George Town Üniversitesi’ndeki dersi

 

Mevlana Değişim Programı kapsamında ABD Washington’da bulunan, Doç.Dr. Özlem Mürüvet Parer, Yrd. Doç.Dr. Fulya Sarper, Doç. Dr. Mevlüde Karadağ ve Doç. Dr. Fatma Ahsen Turan 15 Kasım 2014 tarihinde George Town Universitesi Arabic and Islamic Studies ve The Institute of Turkish Studies’in düzenlediği Kenize Murad’ın son kitabı “In the City of Gold and Silver”ın  etkinliğine katıldılar. Osmanlı Hanedanının son mensuplarından Kenize Murad’ın kitabının içeriği ve yazma sebebi üzerinde durduğu konuşması, Amerikalı akademisyenler ve kalabalık dinleyici topluluğu tarafından ilgiyle dinlendi. Kenize Murad’ın annesi V. Murad’ın torunu Selma Rauf Hanımsultan, babası ise Hindistan Badalpur racasıdır. Sürgünde ölen annesinin hayatını anlattığı ilk romanı “Saraydan Sürgüne” dünyada en çok satan kitaplar listesine girmiştir.

George Town Universitesi Arabic and Islamic Studies ve The Institute of Turkish Studies’de düzenlenen Kenize Murad etkinliği

 

GÖRSEL İLETİŞİM ETKİNLİĞİ

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarım bölümü öğretim üyesi Doç. Çiğdem Demir, Mevlana Değişim Programı kapsamında bulunduğu Amerika Birleşik Devletlerinde “Illustration Meets Typography" adlı çalışmasında Amerikalı öğrencilerle buluştu ve büyük ilgi gördü. “The Serpent Holder” adlı afiş tasarımı sergisi ile Northern Virginia Community College (NVCC), The Tyler Gallery’de Amerikalı sanatseverler ile buluşan Çiğdem Demir’in çalışmaları “Archieve 200 Best Illustrators Worldwide” adlı kitapta yer aldı.

 

Doç. Çiğdem Demir “Illustration Meets Typography" adlı çalışması ile Amerikalı öğrencilerle buluştu.

Doç. Çiğdem Demir’in çalışmaları “Archieve 200 Best Illustrators Worldwide” adlı kitapta yer aldı.

 

Öğretim üyelerimiz Türk-Amerikan Dernekleri Birliği’ni de (Assembly of Turkish American Associations)  ziyaret etti.

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

2014 -2015 eğitim öğretim yılında Mevlana Değişim Programı kapsamında üniversitemize anlaşmalı olunan üniversitelerden 249 öğrencinin gelmesi, 105 öğrencimizin ise yurtdışına gönderilmesi planlanmaktadır. Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Gazi Üniversitesi, Mevlana Değişim Programında da öğrencilerin tercihi açısından da ilk sırada yer aldı. Bu kapsamda 209 öğretim elemanının çeşitli üniversitelere ders vermek üzere gönderilmesi, 89 öğretim elemanının üniversitemize ders vermek üzere gelmesi planlanmaktadır.  

03.12.2014 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image