Yabancı Dil Öğretiminde Üniversitemize Anlamlı Ödül
19 Mart 2019 | 10:43

Gazi Üniversitesi küresel çapta yabancı dil öğretimine teknolojiyi en iyi uyarlayan kurumlar arasına girdi. Üniversitemiz adına ödülü Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Fatma Çiğdem Güldür alırken, Ödülü Pearson adına Türkiye Satış Müdürü Harun Harput takdim etti. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdülvahit Çakır’ın ve Yüksekokul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. İbrahim Pür ve Öğr. Gör. Mustafa Akın Güngör’ün de hazır bulunduğu törene, Pearson Türkiye Üniversiteler Sorumlusu İpek İnceoğulları ve Pearson Bilişim Uzmanı Levent Canker de katıldı.

Üniversitemiz öğrencilerinin ders dışı internet tabanlı İngilizce çalışma verilerinin de paylaşıldığı törende, Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yürütülen İngilizce Hazırlık Programı ve fakülte ve yüksekokullarda okutulan zorunlu ortak İngilizce derslerinde (5i) kullanılan internet tabancı İngilizce çalışma portalı ‘MyEnglishLab’ öğrenme yönetimi sisteminde üniversitemiz öğrencilerinin 6 ayda toplam 2.303.371 adet alıştırma yaptığı belirtildi. Bu alanda 945.269 adet alıştırma ile Hazırlık programı öğrencileri başta yer alırken, Hazırlık programını 311.250 adet alıştırma ile Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ve 262.195 adet alıştırma ile Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin takip ettiği görüldü. Yapılan alıştırmaların başarı oranları incelendiğinde TUSAŞ Meslek Yüksekokulu, Eczacılık Fakültesi ve Diş Hekimliği öğrencilerinin % 96’lık başarı oranı ile ilk sırada yer aldıkları belirtildi.  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri 111 dakika ile fakülte ve yüksekokullar arasında öğrenci başına en çok zaman harcayan akademik birim olurken, 93 dakika ile Fen Fakültesi öğrencileri ikinci ve 85 dakika ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri üçüncü sırada yer aldı.