Üniversitemizin Yürütücülüğünde ILTERG Adlı ERASMUS+Projesi
19 Mart 2019 | 10:37

Üniversitemiz Avrupa Birliği (AB) ve Ulusal Ajans fonlarıyla bilim ve araştırma dünyasına katkıda bulunacak projelerin desteklendiği ERASMUS+ programına katkı sağlamaya devam ediyor. Üniversitemizin yürütücülüğünü yaptığı ‘International Language Teacher Education Research Group (ILTERG)’ ERASMUS+ projesi kapsamında İngilizce öğretmeni yetiştirme alanına katkıda bulunmak ve benzer araştırma konularına ilgi duyan uluslararası düzeyde araştırmacıları bir araya getirmek amaçlanıyor. Projenin ortakları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Polonya’dan Pomeranian Üniversitesi ve Portekiz’den Evora Üniversitesi bulunuyor.  Projenin yürütücülüğünü yapan Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Yangın Ekşi, bu projeyle üniversiteler arasında uzun soluklu araştırma ve geliştirme stratejileri oluşturmayı ve araştırmacılara sürekli mesleki gelişim imkanı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

Proje kapsamında ortaklar tarafından şimdiye kadar İngilizce öğretmenliği ile İngilizce öğretmeni yetiştirme alanına katkı sağlayacak sekiz çalışma yürütüldü. Bu çalışmalar makale ve alana doğrudan katkı sağlayacak uluslararası kitap olarak basıldı.  Bununla birlikte, projenin temel ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda, yeni araştırmacıların yetiştirilmesi ve bu sayede de projenin uzun vadede alana katkı sağlaması hedefleniyor.

Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ise projenin ortaya çıkış süreci, proje boyunca karşılaşılan zorluklar ve engeller, proje deneyimleri ve çıktıları ile ilgili bilgileri bu alanda proje yapmak isteyen ERASMUS bölüm ve fakülte koordinatörleri ile paylaşılmasını sağlayacak, ayrıca diğer bölümlerin de bu alanda çeşitli projeler yapması teşvik edilecek. Bu süreçte Koordinatörlük “bu tür projelere ne tür destekler verilebilir” hususunda proje ekibi ile toplantılar düzenleyecek ve sonraki süreçte bu tür projelere koordinatörlük olarak destek verecek.

Projenin uluslararası düzeyde tanıtılması amacıyla ILTERG Konferansı 8-10 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek. ILTERG Projesi kapsamında yürütülen faaliyetlere www.ilterg.com ve www.iltergconference.org adreslerinden ulaşılabilir.

background image