Üniversitemize Tarihi Bir Proje İçin Önemli Görev
26 Şubat 2018 09:39

Bilimsel çalışmaları geliştirmek ve fikirler üretmek adına önemli adımlar atmaya devam eden Üniversitemizde yeni bir projenin heyecanı yaşanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan ortak çalışma protokolü kapsamında Erkilet’te yaşanabilir bir şehir modeli projesinin detayları Üniversitemiz öğretim elemanlarınca Bakan Sayın Mehmet Özhaseki’ye sunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Şehir 2023’ projesi kapsamında Kayseri Erkilet’te hayata geçirilmesi hedeflenen konut ve yaşam alanı projesinin ayrıntılarını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Bakanlık yetkililer, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizami Aktürk, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakış Karamağaralı ve öğretim elemanlarımızla birlikte bakanlıkta düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Şehir 2023 Hedefi

İnsan odaklı ve kimlikli şehirlerin inşa edilmesini hedefleyen ‘Şehir 2023’ programı kapsamında ilk adımları Kayseri Erkilet’te atılacak projenin taslaklarının görüşüldüğü değerlendirme toplantısında inşa edilecek bölgenin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı. Geleneksel mimarinin ön planda olduğu ve bölgede yaşayanların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen projenin değerlendirme toplantısında konut, iş yeri, alışveriş alanları, sokak ve caddelerin genel yapısı, alt yapı sistemleri ve kent mobilyaları gibi pek çok konu detaylı olarak ele alındı.

Toplantıda, Erkilet’te yaşama geçirilecek şehir tasarımına yönelik değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, toplumun inancını ve düşüncelerini ortaya koyan şehir tasarımının önemine dikkat çekti. Değerlendirmelerinde Türk tarihinde gelişen şehircilik anlayışına da değinen Özhaseki, “Selçuklu’nun, Osmanlı’nın günümüzde eserlerini ve izlerini görebildiğimiz bir medeniyet yaklaşımı var. Ancak biz geride kalan, neredeyse, yüz yıldır bu konuda bocalıyoruz. İmkanlarımız var, bir çok konuda şehirlerimize yansıtabileceğimiz birikimimiz var” ifadelerini kullandı.