Üniversitemizden Bir İlk Daha: Gazi Hastanesine ‘Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ - Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
18 Aralık 2019 14:50

Üniversitemiz Gazi Hastanesi, ‘Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ni aldı. Sağlık Bakanlığının ulusal politika hedefleri arasında yer alan sağlık turizminin kamuda arttırılması hedefi kapsamında Gazi Hastanesi, sağlık turizmi konusunda yetkili acente olarak faaliyet gösteren Medicamap ile daha önce bir sözleşme imzalamıştı.

Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, Uluslararası Hasta Merkezi Müdürü ve Gazi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Murat Dizbay tarafından imzalanan sözleşme uyarınca hastanemizin uluslararası hastalarla ilgili aracı kurum işlemlerini bundan böyle Medicamap yönetecek.

Acente, Gazi Hastanesinin sağlık turizmi kapsamında tanıtım faaliyetleri de dahil olmak üzere hastaların ülkeler arası ulaşım, havaalanı transferleri, konaklama, refakatçı, tercüman gibi  ihtiyaç duyulan tüm aşamalarda hizmet verecek.

İmzalanan sözleşme ve alınan yetki belgesiyle Türkiye’de ilk kez bir kamu hastanesi sağlık kapsamında profesyonel aracılık hizmeti almaya başlayacak.