Üniversitemizde Muharrem Ayı İftar Etkinliği
04 Ekim 2017 03:57

Üniversitemiz Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi tarafından Muharrem ayı nedeniyle oruç açma etkinliği düzenlendi.

Kültür merkezindeki etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan ve akademisyenler ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, alevi dedesi tarafından lokma duası edildikten sonra konuklar oruçlarını açtı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektörümüz sözlerine Şırnak Cizre’de şehit olan Gazi Hastanesi idari personeli Nursel Erdal’ın oğlu yüzbaşı Mustafa Erdal’a Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbala'da şehit edilenleri rahmetle andığını dile getiren Rektörümüz, Hüseyin isminin bu coğrafyada sevginin, muhabbetin ve mazlumların adı olduğunu vurguladı ve “Bizim insanımızın her zaman mazlumun yanında zalimin de karşısındadır. Bu coğrafyanın Hüseyin’i çoktur, Yezid’i asla yoktur” dedi.

Rektörümüz bu medeniyet çağında değerlerimizi yitirmeye başladığımıza da işaret etti ve bunun birlik ve beraberlikle aşılabileceğine belirterek, “Bizim felsefemiz, ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ felsefesi olduğu sürece bu coğrafyada daima hak ve adalet hakim olacaktır. Sevgi, muhabbet ve kardeşlik hakim olacaktır. Bu değerler bu coğrafyada hakim olduğu sürece, içimizdeki ve dışımızdaki teröristlere fırsat doğmayacağına ve bu coğrafyada ilelebet payidar kalacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Gazi Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi seçildiğini anımsatarak, Gazi’nin ülkemizi uluslararası derecelendirmede en çok bilim alanıyla temsil eden ilk üç üniversiteden biri olduğuna dikkat çekti ve bunun sorumluluğu ve bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orhan Kurtoğlu, Muharrem ayı etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde oturum başkanlığını eski müdürümüz Prof. Dr. Pakize Aytaç’ın yapacağı bir panel düzenleyeceğiz. 7 Ekim tarihinde Hacı Bektaş Veli Külliyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirip, 10 Ekim’de ise Gazi Konser Salonu’nda bir etkinlik düzenlenecek. Son olarak 12 Ekim tarihinde rektörlük binamızın önündeki havuz başında aşure ikramımız olacak. Tüm personel ile öğrencilerimiz etkinliklere davetlidir” diye konuştu.