Üniversitemizde Aşure İkramı Yapıldı
16 Ekim 2017 08:19

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Türk Kültürü Açısından Hacı Bektaş-ı Veli Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği ‘Aşure İkramı’ programı Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan’ın katılımıyla havuz başında gerçekleştirildi.

Etkinliğe akademisyenler ve davetliler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Aşure ikramı öncesinde alevi dedesi lokma duası yaptı.

Sözlerine “Anadolu coğrafyası muhabbet demek, sevgi demek, bereket demek, paylaşmak demek” diyerek başlayan Rektörümüz, Anadolu’nun neresinde olursa olsun geleneklerimizin her dönemde yaşatılmaya devam edildiğini söyledi.

İnsanları bazen sevgi ve bayramların bazense hüzün ve acıların bir araya getirdiğini dile getiren Rektörümüz, “Kerbela bu toplumun ve her birimizin yürek acısıdır. Bu nedenle Hüseyin hepimizin baş tacıdır. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu acı paylaşımından dolayı bu coğrafyanın Hüseyin’i çoktur, Yezid’i asla yoktur” dedi.

Bazı etkinlikler var ki, bunlar sadece yöresel değil tüm gönül coğrafyamızda aynı zaman diliminde yaşanan etkinlikler olabiliyor diyen Rektörümüz, “Aşure de Anadolu coğrafyasının her kesiminde aynı zaman diliminde paylaşılan bir güzelliğimizdir. Bu etkinliğin üniversitemizde düzenlenmesinden dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Aşure ikramını düzenleyen Türk Kültürü Açısından Hacı Bektaş-ı Veli Uygulama ve Araştırma Merkezimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Uslan’dan Öğrencilere Müjde

Rektörümüz Uslan, yeni yemekhanenin en kısa zamanda hizmete gireceğini müjdesini vererek, “Öğrencilerimiz sosyal medya üzerinden öğlen saatlerinde yemekhane önünde oluşan uzun kuyrukların fotoğraflarını paylaşıyorlar. Haklı oldukları noktalar var ama şöyle bir gerçek de var: Günlük ortalama 13 bin öğrenciye yemek çıkartıyoruz. Bunun 3 binini ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ücretsiz olarak veriyoruz. Öğretim üyelerimiz ne yiyorlarsa aynı yemeği sadece 1 lira 40 kuruş karşılığından öğrencilerimize veriyoruz ve bunu fiyat artışı olmadan 4 yıldır yapıyoruz. Haliyle ücretin uygun olmasından dolayı aşırı bir yoğunluk var. Bu talebi mevcut altyapıyla kaldırmakta sorun yaşıyoruz. Jet kartlarınıza yemek ücretinizi yatırıp makineye doğrudan okutturursanız yemekhane sırasındaki kuyrukların yığılmasının önüne geçebiliriz. Yeni yemekhane kısa sürede hizmete girecek. Yemekhanemiz hizmete girdiğinde rahatlama olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Rektörümüz son olarak, aşure ikramı sırasında öğrencilerimizle tek tek görüşüp istek ve sorunlarını dinledi.