Üniversitemiz Eğitim Alanında Dünyanın İlk 400 Üniversitesi Arasında
9 Kasım 2018 | 09:52

Merkezi Londra’da bulunan yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) 2019 yılına ait ‘Alanlara Göre En İyi Üniversiteler Sıralaması’nı açıkladı. THE üniversiteleri eğitim, sosyal bilimler, işletme ve ekonomi ile hukuk alanlarında araştırma etkisi, uluslararası görünüm, öğretim kalitesi ve endüstri bağlantıları kriterlerine göre değerlendirdi. Gazi Üniversitesi eğitim alanında 301-400 aralığında yer aralığında yer aldı. Eğitim alanında Türkiye’den toplam 8 üniversitenin bulunduğu listede Orta Doğu Teknik Üniversitesi ilk 200’de yer aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni Boğaziçi Üniversitesi (201-250), Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi (301-400) takip etti. Anadolu, Ankara, Dokuz Eylül ve Marmara Üniversiteleri de ilk 500’de temsil edildi.