Üniversitemiz Diş Hekimliği Dekanları Konseyine Ev Sahipliği Yaptı - Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Üniversitemiz Diş Hekimliği Dekanları Konseyine Ev Sahipliği Yaptı
21 Ekim 2019 15:06

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Dekanlar Konseyi (DDK) 20’nci Olağan Toplantısına ev sahipliği yaptı. 15-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen toplantının açılışı Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirildi.

Konseyin açılış oturumuna Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Özmeriç Kurtuluş ile diş hekimliği fakültelerinin dekanları katıldı.

Prof. Dr. Uslan, 28 Mayıs 2010 tarihinde kurulan DDK’nın ülkemizde diş hekimliği alanının sorunlarına ortak çözümler getirmek, eğitim programları düzenlemek ve fakülteler arasındaki iletişimi güçlendirmek açısından önemli olduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, böylesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Uslan, 93 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en köklü ve marka yükseköğretim kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesinin URAP tarafından yapılan değerlendirmede 11 bilim alanıyla 4’üncü sırayla yer alma başarısı gösterdiğini anlattı.

Prof. Dr. İbrahim Uslan, bugün itibariyle 11 fakülte bünyesinde 8 programın akredite olduğunu, Diş Hekimliği Fakültesi ile Fen Fakültesinin akreditasyon için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Rektörümüz Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin URAP’ın yaptığı 2018-2019 dünya bilim alanı sıralamasında listeye 194’üncü sıradan girdiğini anımsattı.

Rektörümüz Uslan, başarının devamı için öncelikli olarak fakültelerimizdeki Ar-Ge faaliyetlerine öncelik verdiklerini belirterek, “Üniversitemiz bünyesinde dünyanın nereye gittiğini öngören, farkındalık oluşturan, bu farkındalıkla birimler ile akademisyenleri bir araya getirecek ve sinerjiyle ulusal ve uluslararası fırsatları üniversitemize kazandıracak, buradan çıkacak enerjiyle de hem üniversite ve ülkemiz adına katma değer üretecek, Gazi BEST’i (Gazi Üniversitesi Bilim, Eğitim, Sanat, Teknoloji, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kurulu) kurduk. Bu kurul üniversitemizin araştırma dinamiğini canlı tutacak. Artan bir ivmeyle bunu üretime, katkıya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Benzer şekilde Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek, koordine etmek amacıyla Diş Hekimliği Fakültesinde Ar-Ge komisyonunu kuruldu. Komisyonumuzun faaliyetlerinden biri de TÜBİTAK 4007 proje desteği ile gerçekleştirilen ve TRT’nin de destek verdiği Ağız ve Diş Sağlığı Bilim Şenliği’dir. Bu proje ülkemizdeki Diş Hekimliği Fakülteleri içinde bir ilktir” dedi.

Rektörümüz Uslan, Gazi Üniversitesinin bir akademisyeni olarak, Gazi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmuş bir öğrencinin diş hekimi koltuğuna oturmaktan tereddüt etmeyeceğine vurgu yaparak, “Mezunlarımıza gerçekten güveniyoruz. Gönül rahatlığıyla ağız ve diş sağlığımızı mezunlarımıza emanet ettiğimizi ve onların koltuklarına gönül rahatlığıyla oturduğumuzu bu kürsüden iftiharla söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nurdan Özmeriç Kurtuluş ise YÖK’ün son dakika program değişikliği ile Gazi Üniversitesinde yapılması kararlaştırılan konseye destek veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan’a teşekkür ederek sözlerine başlarken, önem arz eden DDK’ya ev sahipliği yapmaktan gururlu olduklarını dile getirdi.

Özmeriç Kurtuluş, son yıllarda diş hekimliği fakültelerinin sayılarında artış olduğuna dikkati çekerek, “Şu an itibariyle 64’ü devlet 24’ü vakıf olmak üzere 88 üniversitede diş hekimliği fakültesi bulunuyor. Bununla birlikte aktif olmayan 12 devlet, 12’i de vakıf üniversitesinde diş hekimliği fakültesi açıldı. Toplamda bu sayı 112’ye ulaştı” diye konuştu.

Dekan Özmeriç Kurtuluş, Gazi Diş Hekimliği Fakültesinin 81 profesör, 21 doçent ve 10 doktor öğretim üyesiyle, öğretim üyesi en fazla olan fakültelerden biri olduğuna işaret ederek, “URAP tarafından belirlenen değerlendirmede fakültemiz dünya sıralamasında son iki yılda ilk 200 içinde yer alma başarısı gösterdi. Güçlü akademik kadromuzla Gazi Üniversitemizi dünyada en iyi temsil eden fakültelerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

2010 yılından bu yana düzenlenen DDK ile Türkiye’de diş hekimliği alanına ortak çözümler getirmek, eğitim programları düzenlemek ve fakülteler arasındaki iletişimi güçlendirmek hedefleniyor.