TÜBİTAK Tarafından Açıklanan “STAR Stajyer Araştırmacı Programı” Kapsamına Üniversitemizin 23 Öğrencisi Kabul Edildi
20 Ocak 2021 | 11:32

Nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefi doğrultusunda, lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla TÜBİTAK tarafından STAR Programı hazırlandı.

Ülkemizde ilk kez bu kapsamda proje tabanlı burs programı ile başarılı öğrencilerin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmeleri, akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde görev almaları ve araştırma becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Star Programına Ülkemizden 12.000’den fazla öğrenci başvuru yaptı. Üniversitemiz farklı fakültelerinden 23 öğrencimiz STAR stajyer araştırmacı programına kabul edildi. Desteklenen öğrencilerimiz araştırma ekosistemine erken aşamada dâhil olmaları ve bilimsel araştırma tecrübesi edinmelerinin yanı sıra 6 ay süresince aylık 750 TL burs alacaktır.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.