TÜBA’dan Gazi’ye İki Ödül
4 Kasım 2016 | 13:06

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı (TEÇEP) kapsamında üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Figen Güner Dilek ve Doç. Dr. Sefer Bora Lişesivdin ödül almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Figen Güner Dilek “Güney Sibirya Altay Türkçesi Ağızları: Karşılaştırmalı Ses Bilgisi” adlı eseriyle Türkiye Bilimler Akademisi 2016 yılı Bilimsel Telif Eser Ödülü’nü kazanırken,  Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sefer Bora Lişesivdin de TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı çerçevesinde ülke çapında ödül alan 31 bilim insanı arasında yer aldı.