TEKNOFEST’te Gazi’nin Gurur Günü - Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
TEKNOFEST’te Gazi’nin Gurur Günü
21 Ekim 2019 15:01

Üniversitemiz öğrencileri TEKNOFEST’te başarılarıyla gururlandırdı. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden Can Korkut ile Kürşat Çakal TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şakir Bilge’nin danışmanlığında hazırladıkları “VANET Ağının ROS- Gazeso ile Gerçekleştirilmesi” adlı projeleriyle “Akıllı Şehirler ve Ulaşım” kategorisinde Türkiye birincisi seçildiler.

TEKNOFEST’te Gazi’nin Gurur Günü

Öğrencilerimiz Can Korkut ile Kürşat Çakal ödüllerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alırken, Kürşat Çakal organizasyon boyunca kendilerinden desteklerini esirgemeyen TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve danışmanları Doç. Dr. Hasan Şakir Bilge’ye teşekkürlerini iletti.

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine Bir Ödül Daha

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Özgü Çöçü ile Rabia Arkan ise Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Ramazan Terzi danışmanlığında hazırladıkları “Filo Yönetim Sistemlerinde İstatistiksel ve Sürücü Tabanlı Büyük Veri Analizi” adlı projeleriyle “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kategorisinde teşvik ödülünün sahibi oldular.

Arş. Gör. Dr. Ramazan Terzi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özge Çöçü ve Rabia Arkan bu projeyi yaptıklarında birer lisans öğrencisiydiler belki ama şimdilerin yetenekli genç mühendisleri onlar. TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kategorisinde aldıkları bölge birinciliğinin ardından TEKNOFEST’te ödül alarak ülkemize ne kadar güzel hizmet edeceklerini bütün ülkeye kanıtladılar. Geçtiğimiz senede aldığımız başarıları devam ettirerek hem bölümümüzü hem de danışmanları olarak beni gururlandırdılar. Onlara teşekkür ediyorum.”

Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.