Gazi Üniversitesi Türk-İslam Tarihi Kültür ve Medeniyeti Topluluğunun düzenlediği etkinlik, tarihçi Talha Uğurluel’i üniversitemiz öğrencileriyle bir araya getirdi.

Çanakkale cephesinde yaşananların bilinmeyen yönlerinin anlatıldığı etkinlik,  Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapıldı. 19 Kasım’da Türk- İslam Tarihi Kültür ve Medeniyeti Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

 

İpek Yolu Türk Müzik Topluluğu öğrencilerinin konseri ve ‘’Şüheda’’ adlı tiyatro oyununun sergilenmesinin ardından  Uğurluel’in Çanakkale cephesinde yaşanıp, gün yüzüne çıkmayan bilgileri slayt ve fotoğraflar aracılığıyla anlattığı söyleşiye geçildi.

Talha Uğurluel, Çanakkale cephesindeki kahramanlıkları yeni nesillere anlatmanın önemini vurgularken, bu vatanın nasıl ve ne şartlarda kurtarıldığına da değindi. Uğurluel, Çanakkale Savaşına katılanların düğüne gider gibi savaşmaya gittiklerinin ve ellerinde avuçlarında ne varsa gözlerini kırpmadan feda ettiklerinin altını çizdi. İtilaf devletlerinin bu cephede geri püskürtüldüğünü anlatan Talha Uğurluel,  savaşın dindiği zamanlarda Türk ve İngiliz askerleri arasında sempatik bir ilişki kurulduğunu belirtti.

 

 

Talha Uğurluel, etkinliğin ardından öğrencilerin söyleşiye yoğun ilgi göstermesi nedeniyle Gazi Üniversitesine teşekkür etti. Talha Uğurluel’e Gazi Üniversitesi yönetimi tarafından da hediye takdiminde bulunuldu. Ayrıca, toplu bir hatıra fotoğrafı da çekildi.

Uğurluel, kitaplarını imzalamayı ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

19.11.2014/ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği