Tapu Kadastro Yüksekokulu Öğrencileri Ders Başı Yaptı
23 Eylül 2014 | 12:42

Lisans düzeyinde kendi alanında dört yıllık eğitim veren tek okul olan Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu yeni eğitim öğretim yılını törenle açtı

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Bekir Demirel ve Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’in de katıldığı tören 17 Eylül’de Tapu Kadastro Yüksekokulu Spor Salonunda yapıldı.

 

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Bekir Demirel

Prof. Dr. Cengiz Bekir Demirel, yüksekokulu yeni kazanan öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında,  Tapu Kadastro Yüksekokulunun Türkiye’de tapu kadastro alanında lisans düzeyinde dört yıllık eğitim veren tek okul olduğunu vurguladı. Öğrencilerin Gazili olmanın gururunu ve onurunu okullarını bitirdikten sonra da yaşayacaklarını söyleyen Demirel, öğrencilerden üniversitenin sosyal, kültürel, sportif imkânlarından yararlanmalarını ve sadece okul odaklı bir yaşam geçirmemelerini istedi.

 

Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Meriç

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mahmut Meriç konuşmasına yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesi temennisiyle başladı. Meriç, okulun kuruluşu hakkında bilgiler verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Okul, tapu ve emlak dairelerindeki istihdam açığından dolayı gelen yoğun talep ve beklentiler üzerine 2011 yılında Gazi Üniversitesi işbirliği kapsamında kuruldu. Türkiye’de lisans düzeyinde eğitim veren tek okul. Tapu Kadastro Bölümünün yanı sıra Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü var. İş aramadan iş sahibi olunabilecek bir okul.”

 

Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney

Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ise yüksekokulu kazanan öğrencilerin ayrıcalıklı bir üniversiteyi kazandıkları için şanslı olduklarını söyledi. Davut Güney, “Türkiye’de Tapu Kadastro adı altında kurulan tek okul olduğu için, okul bitiminde iş bulma sancısı yaşamayacaksınız’’ dedi.

Öğrencilerin toplumun her kesiminden insanlarla barışık ve tanışık olmaları gerektiğinin özellikle altını çizen Güney, öğrencilere sosyal etkinliklerle iç içe yaşamaları tavsiyesinde bulundu.

Törenin ardından Prof. Dr. Cengiz Bekir Demirel, Davut Güney ve Mahmut Meriç sınıfları gezdiler. Ders yapmakta olan Tapu Kadastro Meslek Lisesi öğrencilerini ziyaret eden heyet, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Heyet öğrencilere herhangi bir sıkıntıları olup olmadığı yönünde sorular da sordu.

17.09.2014 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image