Sonuçlar Açıklandı! "Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması”
3 Ocak 2018 | 15:21

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumu öncülüğünde ilan edilen 2017 Türk Dili Yılı kapsamında, Türk Dil Kurumu ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen“Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması” sonuçlandı.

“Kimliğimiz Türkçemiz” özdeyişiyle yola çıkılan yarışmada, millî birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmez teminatı olan Türkçenin doğru ve güzel bir şekilde kullanılabilmesi, dilimizin sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması ve genç yönetmenlerin yarattıkları dil farkındalığının sinemaseverlerle buluşturulması hedeflendi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabildiği yarışmada 100 eser yarıştı ve her iki dalda kazanılan ödül 125 bin TL oldu.

Yarışmanın kısa film dalında jüri üyeğini; Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilal ÇAKICI, Yapımcı/Yönetmen Derviş ZAİM, Yazar/Senarist Tarık TUFAN, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi KIRLANGIÇ ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kurtuluş ÖZGEN yaparken kamu spotu dalında ise, Deniz TV Grup Direktörü/Reklam Yapımcısı Özgür KAMBUROĞLU, TRT Haber Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın KOÇ, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sadullah ÇEBİ, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sıddık ŞAHİN ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Kağan OLGUNTÜRK yaptı.

Kısa Film Dalında Ödül Kazananlar

Birincilik Ödülü                               Gece Yürüyüşü / Yön: Ömer Dişbudak

İkincilik Ödülü                                 Seni Seviyorum De / Yön: Alican ÇİZMECİ

Üçüncülük Ödülü                            Kamus Namustur / Yön: Fatih Alibaz DURSUN

Seçici Kurul Özel Ödülü                 Kayboluş / Yön: İlhan KAYA

Teşvik Ödülü                                    Benim / Yön: Cihan DENİZ

Teşvik Ödülü                                    Dil Sancısı / Yön: Erdem UZUNAY

Kamu Spotu Dalında Ödül Kazananlar

Birincilik Ödülü                     Dil Bayrağımız Türkçe / Yön: Alper Bozkurt

İkincilik Ödülü                       Türkçe Altyazılı / Yön: Mehmet Özgür Kızılkaya

Üçüncülük Ödülü                   Plaza Dili ve Edebiyatı / Yön: Ferhan Gökçek Kutluer

Seçici Kurul Özel Ödülü       Türkçemiz / Yön: Miratcan Gence

Teşvik Ödülü                         Doğrusu Varken / Yön: Mahbube Ülkü Akkoyunlu

Teşvik Ödülü                         Kamu Spotu 2 / Yön: Ayça Seymenoğlu

Seçilen eserlerin gösterim tarih ve yeri, dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi, düzenleme kurulu tarafından, katılımcılar ve kamuoyuna daha sonra duyurulacaktır.

KISA FİLM FİNALİSTLERİ

- Altyazı / Berk Aygül