Rektörümüzün Mesajı

Sevgili Gençler,

96 yıllık güçlü ve başarılı bir kültürün yeni üyeleri olarak Üniversitemize hoş geldiniz. Vardığınız bu son nokta aslında güzel bir başlangıç, çok değerli bir fırsat olarak önünüzde durmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek yeni bakış açılarınızla, çeşitli ilgi alanlarınızla Gazi Üniversitesini şimdiden zenginleştirmeye başladınız.

Ülkemizin en saygın araştırma üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesini kazanarak “Gazili Olmak” ayrıcalığına ve mutluluğuna kavuşmuş bulunmaktasınız. Bu ayrıcalığı, bu değerli çatı altında uzun yıllardır yaşayan bir hocanız olarak hislerinizi anlıyor ve yılların bu heyecandan hiçbir şey eksiltmeyeceğini bilmenizi istiyorum.

1926 yılından bu yana Türkiye’nin eğitim hayatına yön veren Gazi Üniversitesi, seçkin akademik ve idari kadrosuyla öğrencisiyle yakından ilgilenen, bir aile anlayışı içinde eğitim veren sıcak ortamı, fiziki mekânları, sosyal tesisleri ve spor alanlarıyla bir üniversite öğrencisinin tüm isteklerine cevap verebilmekte, öğrencinin kendini her yönden geliştirmesine imkân sağlamakta ve uluslararası platformda ülkemizi başarıyla temsil etmesi için fırsatlar sunmaktadır.

Önümüzdeki yıllarda, eğitimimiz, araştırmalarımız ve toplumumuza katkımızla Türkiye’nin dönüşümünde önemli bir rol oynayacağımıza inanıyoruz. Bu inanç, bizim her gün daha istekli, daha kararlı ve daha çok çalışmamıza ışık tutacaktır. Zengin ve yetkin akademik kadrosunun yanı sıra köklü bilimsel geleneği olan Üniversitemizde bulunacağınız süre içerisinde, akademik başarınız yanında, sosyal başarı için gereken donanımı da kazanacağınıza ve bu donanımınızı her daim vatanımız ve milletimizin lehine kullanacağınıza canı gönülden inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın merkezinde konumlanmış kampüsüyle kent ile içi içe, kentin insanına güvenen, onlarla birlikte eserler üreten, her yaş grubuna sunduğu bireysel eğitim ve gelişim olanaklarıyla rengârenk bir üniversite olan Gazi Üniversitesine hoş geldiniz diyor, geleceğinizi inşa için kazandığınız büyük başarıyı tebrik ediyorum.

Sevgi ve başarı dileklerimle…    

 

Prof. Dr. Musa YILDIZ

Gazi Üniversitesi Rektörü

 

Rektörümüzün Mesajını izlemek için tıklayınız. 

background image