Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Öğrencilerle Buluştu
03 Ocak 2018 15:45

Gazi Üniversitesinde bir ilk yaşandı. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan yeni yıl nedeniyle düzenlenen kokteylde öğrencilerle bir araya geldi. Öğretim üyelerine yönelik düzenlenen programdan bir sonraki gün gerçekleşen kokteyle üniversitemizin tüm akademik birimlerinden öğrenciler katıldı. Öğrencilerimiz Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan’la hem sohbet etme hem de sorunlarını iletme imkânı buldu. Rektör, Prof. Dr. İbrahim Uslan öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilendi. Programda öğrencilere ikramda bulunuldu.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesinin mühendislik, sağlık ve eğitim gibi alanlarda Türkiye’de öncü bir üniversite olduğunu söyledi. Gazi Üniversitesinin araştırma üniversitesi olarak seçilen on üniversiteden biri olduğunu söyleyen Uslan, “Gazi Üniversitesi, nitelikli bilgi üretimi, araştırma niteliği yüksek doktoralı insan kaynağı sayısının artırılması, ulusal ve uluslararası ölçekteki işbirlikleriyle bilimsel alanda ülkemizin dünyadaki görünürlüğünün ve bilinirliğinin artırılması konularında sorumlulukları artan bir üniversitedir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesinin uluslararası alanda da başarılarıyla söz edilen bir üniversite olduğunu belirterek, öğrencilere “Üniversitenizle gurur duyun” diye konuştu. Prof. Dr. İbrahim Uslan konuşmasına şöyle devam etti: “2016-2017 dünya bilim alanı sıralamasında 13 bilim alanıyla ülkemizi en çok bilim alanıyla temsil eden üçüncü üniversite olduk. Bu 13 bilim alanının 6’sında ilk 500 içinde yer alıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz çıtayı yükselterek diğer bilim alanlarında da ilk 500 içinde yer almaktır.”