Duyuru
Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar’a 2014 Yılı Kültür-Sanat Hizmet Ödülü Verildi
3 Şubat 2015 | 12:13

Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, 2014 yılı Kültür Sanat Hizmet Ödülü’nün sahibi oldu. 10 Ocak 2015 tarihinde Ankara Üniversitesi Farabi Salonunda gerçekleştirilen törene yoğun ilgi vardı. 

Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar,  Ankara’da Türk müziği devlet konservatuvarını kurmasının yanı sıra besteciliği, akademik çalışmaları ve Türkiye’yi yurt dışında defalarca temsil etmiş olması nedeni ile Engürü Türk Müziği Derneği Yönetim Kurulunca ödüle layık görüldü. Ödül, Engürü Türk Müziği Derneği Başkanı Tanyol Çoruh ve Şef Vedat Kaptan Yurdakul tarafından takdim edildi.

 

 

Gülçin Yahya Kaçar ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu ödülü almaktan dolayı onur duyduğunu söyledi. Bu ödülün bundan sonraki çalışmaları için teşvik edici bir nitelik taşıdığını belirten Kaçar, ödüle layık görüldüğü için teşekkür etti.

Şimdiye kadar Türk kültür ve sanatına halkın sahip çıktığını dile getiren Prof. Dr. Kaçar, devlet desteğinin son dönemlerde arttığını belirterek halkın ve devletin birlikteliği ile bu yüce mûsikînin hak ettiği yerlere  geleceğini belirtti.

 

 

Tören Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar’ın ud icrası ile son buldu.  Kültür Sanat Hizmet Ödülü daha önce Alaaddin Yavaşça ve Ahmet Hatipoğlu gibi Türk Mûsikisînin önemli ve değerli sanatçılarına verilmişti. 

12.01.2015 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image