Prof. Dr. Fatma Açık’a Özbek Dili ve Edebiyatına Hizmet Ödülü Verildi
15 Aralık 2020 | 16:02

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Açık, Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun Devlet Dilini Geliştirme Dairesi, Cumhuriyet Maneviyat ve Aydınlanma Merkezi (O‘Zbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasining Davlat Tilini Rivojlantirish Departamenti Respublika Ma’naviyat Va Ma’rifat Markazi) ile iş birliği yaparak “Mevkin Yüksek Olsun Ana Dilim” (Qadring baland bo‘lsin, ona tilim)  adlı bilimsel yarışmada “Özbek Dilinde Yazılmış En İyi Makale” kategorisinde  ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçiliğinde düzenlenen ödül takdim töreninde, Özbekistan Türkiye Büyükelçisi Alişir Azamhocayey, Özbekistan Eğitim ve Kültür Müşaviri Sho’hrat Yig’italiyev; Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Altok, Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Açık katıldı. Prof. Dr. Fatma Açık’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.