Maltepe Yerleşkesi

Gazi Üniversitesi'nin Ankara, Maltepe'de kurulu olan yerleşkelerinden biridir. Yerleşkenin temelini 1966 yılında kurulan Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi şimdi adıyla 2009 yılında ayrılan Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi oluşturur. 1966 yılında kurulan Zafer Mühendislik ve Mimarlık Özel Koleji ve 1967'de kurulan Yükseliş Koleji Özel Mimarlık Okullarının 1982 yılında Gazi Üniversitesi'ne bağlanması ile Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak kurulmuştur. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla iki ayrı fakülte haline getirilmiştir. Yerleşke uydu yerleşke özelliği taşır. Yerleşke 21,184 m2 alan üzerine kurulmuştur.

1400 m2 bir alanda kurulmuştur. Kütüphanede 20.000 kitap, 44'ü yabancı olmak üzere 145 süreli yayın ve 1300 yüksek lisans ve doktora tezi bulunmaktadır.

Maltepe kampüsünde ayrıca İlköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde eğitim veren kurumları da barındırmaktadır. Bu kurumlar

Harita Bilgileri:

Daha Büyük Görüntüle