HUAWEI'den Mühendislik Fakültesine Ziyaret
19 Mart 2019 | 10:41

Dünyaca ünlü cep telefonu ve elektronik markası Huawei Türkiye AR-GE direktörü Hussein Hai, Huawei Akademik İşler Danışmanı Prof. Dr. Wei Xiang ve Huawei Türkiye Araştırma ve Geliştirme Merkezi Teknoloji İşbirliği Müdürü Yasin Bostancı tarafından 6 Mart tarihinde Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne üst düzey bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarette Prof. Dr. Fırat Hardalaç’ın Huawei ile ortaklaşa yürütülen projeler, teklif aşamasındaki projeler ve diğer akademik projeler hakkında bilgi verilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

Bu kapsamda Arş. Gör. Dr. Uğurhan Kutbay tarafından hali hazırda Huawei ile ortaklaşa yürütülen Yeni Doğan Bebeklerde Yenidoğan Sarılığının Akıllı Telefon ile Tespiti projesinin, Arş. Gör. Berkan Ural tarafından İleri Otomatik Beyin Tümör Teşhisi Yaklaşımı projesinin sunumu, Arş. Gör. Fatih Uysal tarafından Yapay Zekâ Yöntemleri Kullanarak Prostat Kanseri Erken Teşhisinin Sağlanması projesinin, doktora öğrencisi Muhammed Hakan Köseoğlu tarafından Fetal Hareketlerin Yapay Zekâ/Derin Öğrenme Yöntemleri Kullanan Mobil Uygulamalar ile Tespiti ve Takibi projesinin, doktora öğrencisi Haad Akmal tarafından Yapay Zekâ/Derin Öğrenme Yöntemleri ile Cep Telefonu SAR Değerlerinin Azaltılmasıprojesinin ve doktora öğrencisi Hüseyin Yaşar tarafından Kalp Rahatsızlıklarının Yapay Zekâ Algoritmaları ve Akıllı Telefonlar/Tabletler Kullanılarak Tespit Edilmesi projesinin sunumları gerçekleştirildi.

Söz konusu projeler Huawei tarafından son derece beğeni ile takip edilmiş olup, firma yetkilileri bu doğrultuda Prof. Dr. Fırat Hardalaç ve Prof. Dr. Mehmet Timur Aydemir’e beğeni ve teşekkürlerini sundular.

background image