Gazili Genç İletişimci Birincilik Ödülünü Kazandı
30 Aralık 2014 | 07:26

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 26. Genç İletişimciler Yarışması'nda Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü uygulama gazetesi olan Gazete Gazi birincilik ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Gazete Gazi muhabiri Duygu Doğan, “Elif Canlı Dokuz Canlı” başlıklı haberi ile 'Haber-Araştırma Dalı’nda birinciliğe layık görüldü. Duygu Doğan’a ödülünü veren Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Yayın Grubu’nda Duygu’ya iş sözü verdi. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, birincilik ödülüyle ilgili olarak “Çok büyük gurur duyduk. Öğrencilerimizin başarısı bizi mutlu ediyor,  bu başarıda hocalarımızın büyük katkısı oldu” diye konuştu. Duygu Doğan, “Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne böyle bir ödül kazandırdığım için büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Duygu Doğan

Avşar: Gurur duyduk

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, birincilik ödülüyle ilgili olarak “Çok büyük gurur duyduk. Öğrencilerimizin her zaman böyle büyük başarılar elde edeceğine eminiz. Bu ödülle birlikte 2014 yılında aldığımız ödül sayısı 10’na ulaştı. Öğrencilerimizin başarısı bizi mutlu ediyor,  bu başarıda hocalarımızın büyük katkısı oldu” diye konuştu. Ödül törenine katılan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muharrem Çetin ise Aydın Doğan Vakfı ödüllerinin iletişimciler ve öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Öğrencimiz Duygu Doğan’ın birinci olması bizi onurlandırdı. Bu ödüllerin diğer dallarında da öğrencilerimizin ödül alacak nitelikle çalışmalar yapmasını önemsiyoruz. Bundan sonraki çabamız bu yönde olacak. Bu ödüller, iletişim fakültelerinin tanıtımı ve prestiji açısından önem taşıyor” dedi.

 

Duygu Doğan

“Tüm arkadaşlarım katılsın”

Ödül töreninde, Aydın Doğan’dan Doğan Grubu bünyesinde gazeteci olarak çalışması işe başlamak için söz alan Duygu Doğan, birincilik heyecanını şu sözlerle anlattı:

“Yarışma çok heyecanlı geçti. O atmosferi solumak gerçekten çok farklıydı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni temsil etmek ayrıca gurur vericiydi. Böyle yarışmaların öğrencileri teşvik etmesi açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Tüm arkadaşlara tavsiyem yarışmalara katılmaları ve ödül alabilecek haberler yapmaları. Birincilik çok güzel bir duygu, herkesin yaşamasını isterim. Üniversiteme, Fakülteme ve Gazete Gazi’ye çok teşekkür ediyorum.”

Aydın Doğan Vakfı, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yaptığı açış konuşmasında,  “Doğan Grubu olarak yazılı basından, görsel medyaya, dijital yayıncılığa kadar medyanın her kolunda evrensel standartlara göre işimizi yapmaya çalışıyoruz ve bizim işimizin özünde de insan var. İnsan kaynağımızı da ağırlıklı olarak iletişim fakültelerinden karşılıyoruz. Dolayısıyla bu ödüllerin vakfımız için ayrı bir anlamı var” diye konuştu. Boyner, “Öğrenciler bu ödüllerle, derslerde öğrendikleri teorileri pratik hayatta nasıl gerçekleşeceğini gösterme şansını elde ediyorlar. Bu yarışmanın sürecinde yapılan işlerden de öğrencilerin memleketin sorunlarını ne kadar yakından takip ettiklerini ve ne kadar duyarlı olduklarını da her sene görüyoruz. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor" dedi. İletişim fakültesi öğrencilerinin önümüzdeki dönemlerde medya sektöründe yer alacağını ifade eden Boyner, "Bugün bu sektörde var olabilmek için bambaşka donanımlara ihtiyacımız var. Bu donanımların en özünde de teknolojiyi anlamak var. 30 sene önce bir gazetecinin teknoloji ile bu kadar haşır neşir olmasına belki ihtiyaç yoktu; ama bugün teknolojiyi özümsememiş bir gazeteci bir televizyoncu sektörde başarılı olamayacak" diye konuştu.

 14.12.2014 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image