Gazi Üniversitesi Quacquarelli Symonds (QS) Sıralamasında İkinci Sıraya Yükseldi
12 Mart 2021 | 11:39

Üniversitemiz, 2021 yılı Quacquarelli Symonds (QS) Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamasında “eğitim” alanında Türkiye’de 2’nci sıraya yükseldi. Gazi Üniversitesi QS sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 151-200 bandına yerleşti.

QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds tarafından çeşitli akademik kriterlere göre yapılıyor.  En seçkin üniversite değerlendirme ölçütlerinden biri olarak kabul edilen sıralamaya göre Gazi Üniversitesi, 2021 yılı QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda “eğitim” alanında dünya üniversiteleri arasında 151-200 bandına yerleşirken, listeye Türkiye’den giren üniversiteler arasında ise 2’nci sıraya yükseldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin başarısında emeği geçen tüm paydaşları tebrik etti. Prof. Dr. Yıldız, göreve geldikleri günden itibaren Üniversitemizi layık olduğu yere yükseltmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarına dikkat çekti. Gazi Üniversitesinin bir araştırma üniversitesi olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız; “En seçkin üniversite sıralamaları Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanlardaki konumunu görmek, güçlü ve gelişime açık yönlerimizi belirlemek açısından oldukça önemli. Tüm paydaşlarımızın gayretiyle Üniversitemizi dâhil olduğu tüm alanlarda daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Üniversitemizin başarısında emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Detaylı bilgi için: https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2021

background image