Gazi Üniversitesi’nin yeni yapılarından Bosna Hersek binasında yer alan yeni yemekhane 16.10.2015 tarihi itibariyle servise başlarken, kapasitesinin genişliği sayesinde akademik ve idari personel ve öğrenciler ferah bir ortama kavuşmuştur.

 

Gazi Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Tünsel Canatalı

Tek oturumda 170 akademik ve 50 idari personelin yanı sıra 230 öğrencinin de aynı anda hizmet almasına imkân veren yemekhane son teknoloji ekipmanlarla hizmet vermektedir. İleri düzey ekipmanlarla yiyeceklerin hazırlanma ve sunum aşamasında fark yaratmayı hedefleyen yeni yemekhanede diyet yemeği sunulması için de çalışmalar başlatılmıştır.

 

 

Yeni kültür merkezi mutfağı ileri teknoloji ekipmanlarla donatılırken, yiyeceğin nemini koruyan ve daha kısa sürede pişirme tekniğine sahip akıllı fırınlar, sebze yıkama makineleri, et doğrama ve köfte şekillendirme makineleri, şok soğutucular ve kaynatma kazanları da geniş kapasitede hizmet verecek donanımlarla iyileştirilmiştir. Yemekhanenin hijyenine de ekstra önem gösterilmekte ve hijyen bariyeri, ultrasonik sinek kovucular ve diz kontrollü hijyen evyeleri ile güvenli gıda üretimi sağlanmaktadır. 

 

 

26.10.2015 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği