Gazi Üniversitesi ile ASELSAN Arasında Ar-Ge İşbirliği Anlaşması İmzalandı
10 Şubat 2016 | 09:55

Gazi Üniversitesi ile ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında Ar-Ge İşbirliği Protokolü imzalandı. İmza töreni 14 Ocak 2016 tarihinde, Gazi Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda ASELSAN ve Gazi Üniversitesi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. İşbirliği protokolünü Gazi Üniversitesi adına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet TÜRKER ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin U. SALAMCI, ASELSAN adına ise Genel Müdür Yardımcısı Mustafa KAVAL ve Hava Savunma Füze Sistemleri Program Direktörü Serhan ÇİÇEK imzaladı.

 

 

Tören sırasında işbirliği protokolünün içeriği hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin U. SALAMCI, “Bugün imzalayacağımız Ar-Ge İşbirliği Protokolü ile artık ASELSAN ile sadece Savunma Sanayine Araştırmacı Yetiştirme Programı ile sınırlı kalmayıp, bundan sonra özellikle Mühendislik, Teknoloji ve Fen Fakültemizdeki öğretim üyelerinin ve ASELSAN’ın güçlü muhendislik ekibinin katılımıyla ortak araştırma projelerinde stratejik ortaklık yürüteceğiz. Protokol aynı zamanda ortak çalıştay, konferans düzenlemeyi de öngörüyor” dedi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa KAVAL törende yaptığı konuşmada; “Gazi Üniversitesi, öteden beri bizlerin değer verdiği ve özellikle Fotonik Araştırma Merkezi ile somut işbirliği kurduğumuz bir üniversite olmuştur. Bugün, Sanayi Üniversite işbirliğinin güzel bir örneği olarak imzalayacağımız protokol ile iki kurum arasındaki Ar-Ge işbirliklerinin daha da artmasını planlıyoruz. ASELSAN ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi arasında devam eden somut bir proje çalışması da bu protokolün güzel çıktılarından birisi olacaktır” dedi.

 

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet TÜRKER ise, Gazi Üniversitesi’nin özellikle son yıllarda araştırma ağırlıklı bir üniversite olma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyerek şöyle konuştu: ''İkinci öğretim programlarını kapatarak ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısını özellikle fen ve mühendislik bilimlerinde artırdık ve ülkemizin ihtiyaçları ve 2023 vizyonu doğrultusunda “üniversite-sanayi” işbirliğini yoğun bir şekilde işletiyoruz. Üniversitemiz 2013 yılında ilk kez desteklenen TTO programlarından yararlanan ilk 10 üniversite arasında yer alıyor. Üniversitemiz bünyesindeki “Gazi Teknopark”, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından defalarca ödüllendirildi. Geçen yıldan başlayarak “Üniversite-Sanayi” işbirliğini daha rahat bir zeminde yürütülmesini sağlamak üzere, “Gazi Teknoloji A.Ş.” şirketimiz de kuruldu. Son iki yıldır, Üniversitemiz özellikle Savunma Sanayi alanında birikimini Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na ve Savunma Sanayindeki Şirketlerimize aktarmaktadır. Bu alanda 20 Şubat 2014’de TUSAŞ-TAİ ve Roketsan ile Savunma Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) protokollerini imzalamıştır. Mayıs 2015’de 3 adet SAYP projemiz sözleşmeye bağlanarak başlatılmıştır. 9 Temmuz 2015’de ASELSAN, HAVELSAN, STM ve FNSS ile SAYP protokolleri imzalanmıştır. ASELSAN bizler için işbirliği kurmakta rahat olduğumuz gözbebeği şirketimizdir. Fotonik Araştırma Merkezimizden Prof. Dr. Süleyman ÖZÇELİK hocam, ASELSAN ile TÜBİTAK destekli ortak projeler yürütmektedir. Şimdilerde ise, ASELSAN, Gazi Üniversitesi ve diğer üniversite ve sanayi işbirliği oluşturularak kapsamlı bir proje çalışması devam etmektedir. İnşallah projenin destek alarak 2016 yılı içerisinde başlatılması planlanmaktadır. Bizler Gazi Üniversitesi olarak, devletimizin hedefleri doğrultusunda hizmet etmeye alışmışız. Şimdilerdeki savunma sektöründeki beklentileri en iyi anlayan bir bakış açısına sahibiz. Bu doğrultuda ASELSAN ile bugün imzalayacağımız “stratejik işbirliği protokol”ü, üniversitemizin mühendislik, teknoloji ve fen fakültesinin vizyon ve misyonu açısından büyük bir tutarlılık arzetmektedir. Protokol çerçevesinde ASELSAN ile birlikte yürütülecek somut projelerin en büyük destekçisi Rektörlüğümüz olacaktır. Anlaşmanın başta ülkemiz olmak üzere her iki tarafa da hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

 

19.01.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image