Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Bir İlk: Robotik Üniteli Simülasyon Eczanesi
12 Aralık 2017 | 16:55

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi en son teknolojiye uygun Dr. Hacı Ahmet Keleşoğlu Robotik Üniteli Simülasyon Eczanesinin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ceylan, robotik üniteli eczanenin, Türkiye’de eczacılık fakülteleri arasında bir ilk ve tek örnek olma özelliğini taşıdığını söyledi. Ceylan, eczanenin fakülte öğrencilerinin eğitimi ve eczane pratiklerini üst düzeyde geliştirmeye yönelik bir mesleki laboratuvar amacıyla kullanılacağını da belirtti.

 

 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan konuşmasında fakülte ile ilgili bilgiler verdi. Fakültenin Türkiye’nin en köklü 7 eczacılık fakültesinden biri olduğunu ve ulusal eczacılık akreditasyonuna sahip olduğunu Dekan İlkay Erdoğan Orhan, robotik üniteli eczanenin açılışından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Orhan, yurtdışında serbest eczane ve hastane eczanelerinde örnekleri bulunan eczane robot sisteminin Türkiye’de ilk defa eğitim amacıyla Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi bünyesinde kurulduğunu anlattı. Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan söz konusu sistemin, öğrencilerin en üst düzey eczane işletmesi bilgisiyle mezun olmasını sağlayacak en modern eczane teknolojisi olma özelliği taşıdığını da ifade etti.

 

 

Robotik üniteli eczane, Selçuk Ecza Deposu sponsorluğunda kuruldu. Eczanedeki kaynak verimliliğine yönelik patentli bir otomasyon sistemi olan EBOT eczane robotu, ilaç ve ilaç dışı ürünlerle, eczane alanı, personel, zaman ve maliyetlerin optimize edilip, eczanenin daha düzenli çalışmasını sağlayarak geliri arttırıyor. Sistemin diğer yararları ise şunlardır: “Daha hatasız ve güvenli ilaç sunumu, daha etkin ve kolay stok kontrolü/bilgisi, daha etkin alan kullanımıyla ilaç dışı ürün alan artışı, daha hızlı servis, e-reçete uyumu, müşteriye ayrılan değerli zaman, ergonomik çalışma ve personel optimizasyonu, minimum personel eğitimi ihtiyacı, reklam ve bilgilendirme ekranları, satış ve gelir artışı ve güvenli nöbet imkanı.” 

 

background image