Duyuru
Gazi Üniversitesi Akademik Yazma Merkezi Açılıyor
1 Aralık 2014 | 07:28

6564 Yükseköğretim Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde uluslararası yayınlara teşvik verilmesi söz konusudur. Bununla birlikte, üniversitelerin başarısını ve kalitesini gösteren ve karşılaştıran ulusal ve uluslararası derecelendirme çalışmalarında, o üniversite çalışanları tarafından yapılan uluslararası yayın sayısı ve bu yayınların kalitesi de göz önünde bulundurulmaktadır. Dolayısıyla, uluslararası kaliteli yayın yapma gereksinimi hem kişilerin akademik gelişimi hem de üniversitelerin dünya üniversiteleri arasında yer alabilmesi adına bilinen önemli bir gerçektir.
Bu bağlamda üniversitemizde uluslararası akademik yayın sayısını ve kalitesini arttırmak amacıyla Rektörlüğümüze bağlı olarak Akademik Yazma Merkezi /Academic Writing Center kurulmuştur. Akademik Yazma Merkezimiz, üniversitemiz personeli akademisyenlere ücretsiz olarak hizmet verecektir.
 
Merkezimizin ana faaliyetleri:
1.Akademik Yazma ile ilgili seminerler verilmesi.
2. Yayın taslakları üzerinde bire bir çalışma imkanı sunulması.
3. Profesyonel makale proofreading hizmeti sağlanması
Merkezimiz hakkında daha detaylı bilgiye https://writing.gazi.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


Merkezimizin tanıtımı ve akademisyenlerimizin ihtiyaçlarını belirlemek adına fakültelerde tanıtım seminerleri düzenlenecektir. Seminerlerimize katılım sağlayan personelimize, verilen hizmetlerde öncelik tanınacaktır.

background image