Duyuru
Gazi Teknopark TÜBİTAK BİGG Programı Başvuruları Başladı
27 Eylül 2018 | 09:40

Girişimcilik ekosistemine 10 yıldır büyük katkılar sağlayan Gazi Teknopark, yeni dönem akademisyen ve öğrenci-mezun girişimcilerini arıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alan Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında girişimci adaylarına 200 bin TL hibe verileceğini açıkladı. Varank destek programına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bakanlığımız, BİGG Teknogirişim Programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Fikirden pazara kadar olan yenilikçi faaliyetler destekleniyor. Böylelikle nitelikli ürünlerde dış bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlanıyor. Program dahilinde bugüne kadar yaklaşık bin girişimci, şirketlerini kurdu ve fikirlerini hayata geçirdi. Girişimci adayları, onay aldıkları iş planlarıyla birlikte TÜBİTAK’a başvurarak 200 bin TL tutarındaki yüzde 100 hibe destekten yararlanabilecek.”

%79 başarı oranıyla Türkiye’deki en başarılı uygulayıcı kuruluşlardan biri olan Gazi Teknopark’ın bu yılki BİGG başvuruları için son tarih 03 Ekim 2018.

%50’si akademisyen %50’si öğrenci-mezunlardan oluşan 35 girişimcinin TÜBİTAK’tan toplamda 5.250.000 TL fon almasına imkan sağlayan Gazi Teknopark BİGG Anahtar Destek Programı yeni dönem başvuruları başladı.

Gazi BİGG Anahtar Programı’na başvuran girişimciler kendi alanlarında uzman olan deneyimli kişilerden eğitim ve birebir mentorluk desteği alarak, iş planı hazırlamayı, iş modelini, doğru bir şekilde kurgulamayı ve pazarı tanımlayıp geliştirmeyi öğreniyorlar.

Program sonunda TÜBİTAK BİGG panelinde başarılı olan girişimciler, TÜBİTAK’ın sağlayacağı 200.000 TL’lik hibe desteğinin yanı sıra, Türkiye’nin en başarılı kuluçka merkezlerinden olan Gazi Anahtar Kuluçka Merkezi’nde yer almak, Gazi Teknopark’ın İş Fikri Yarışmalarına katılmak ve yatırım ağına erişim gibi pek çok fırsattan faydalanma hakkı kazanacak.

Programa,

  • Üniversitelerin lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış mezun kişiler
  • Üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler başvuru yapabilecektir.

Programa aşağıda belirtilen tematik alanlarda yer alan iş fikirleri için başvuru yapılabilmektedir:

  • Akıllı Üretim Sistemleri
  • İletişim ve sayısallaşma
  • Akıllı ulaşım
  • Temiz verimli enerji
  • Sağlık ve iyi yaşam
  • Sürdürülebilir tarım ve beslenme

Başvuru ve Detaylı Bilgi için www.gazibigg.com

background image