Gazi Teknopark Kanada’da
5 Temmuz 2018 | 15:10

Gazi Teknopark tarafından 24 firmanın katılımı ile 2015 Mayıs’tan bu yana T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın “UR-GE Tebliği” kapsamında faaliyet yürüten Gazi Bilişim Kümesi, 21-28 Nisan 2018 tarihleri arasında Kanada-Toronto’da pazarlama faaliyeti düzenledi. Kanada’ya Türkiye’den düzenlenen bilişim temelli ilk ticaret heyeti olma özelliğini taşıyan faaliyet 11 firmadan 21 temsilcinin katılımı ve Gazi Teknopark Genel Müdürü Tuğrul İmer ile Küme Koordinatörü Rıza Yolaçan liderliğinde gerçekleştirildi.

 

 

Gazi Bilişim Kümesi 2016 yılında ABD’ye ve 2017 yılında ise ABD ve Tayvan’a olmak üzere üç pazarlama faaliyeti düzenledi. Bu faaliyetler çerçevesinde söz konusu ülkelerde önemli kurum ve kuruluşlar ziyaret edildi, yatırımcı görüşmeleri yapıldı ve 150’ye yakın B2B toplantı gerçekleştirildi.

Kuzey Amerika pazarına yapılan ticari faaliyetlerin devamı niteliğinde, Kanada’nın teknoloji ve finans üssü olması ve start-up ekosisteminin sağlam temellere sahip olması nedeniyle Toronto şehri hedef pazar olarak seçildi.

Faaliyet çerçevesinde Ontario Dış Ticaret Bakanlığı, Barrie Ticaret Odası, Brampton Ticaret Odası gibi kurumlar ziyaret edildi ve üyeleri ile B2B görüşmeler gerçekleştirildi. Bu kurumların yanında teknoloji transferi ve start-up ekosistemi içerisinde önemli yerlere sahip Waterloo Üniversitesi, The Accelerator Centre, Communitech Hub, Velocity Garage, DMZ Zone ve MaRS ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca Toronto Başkonsolosu Sayın Erdeniz Şen ve Ticaret Ateşemiz Mehmet Ekizoğlu’nun ev sahipliğinde Toronto bölgesinde faaliyet gösteren ve/veya çalışan Türk girişimciler ile panel düzenlendi.

Kanada’ya ICT alanında düzenlenen ilk Türk heyeti ziyareti olmasından ötürü Kanada medyasının özel ilgi gösterdiği Barrie’deki ziyarette,  Kanada CTV televizyonu Gazi Teknopark Genel Müdürü Tuğrul İmer ile özel söyleşi yaptı. Söyleşi bir haber programında da yayınlandı.  https://barrie.ctvnews.ca/video?clipId=1378752

 

 

Faaliyet süresince firmalarımız yatırımcı görüşmeleri ve 60’tan fazla B2B toplantıları gerçekleştirdi. Gazi Bilişim Kümesi 2018 yılı içerisinde özellikle Avrupa pazarına yönelik ticaret heyetleri düzenlenmesi için çalışmalarına ara vermeksizin devam etmekte olup ülkemizin ihracat rakamlarına katkılarını devam ettirme gayretlerini yoğun bir biçimde sürdürmektedir.   

background image