Gazi Teknopark’ta Önemli Gelişme
25 Ağustos 2014 | 14:04

Gazi Üniversitesi’nin kronik sorunlarından bir daha çözümlenmiş oldu. 2007 yılında kurulmuş olan Gazi Teknopark 7 yıl sonra adını taşıdığı ve toprakları üzerine kurulduğu Gazi Üniversitesi’nin yönetimine geçmiş oldu. Gazi Teknopark kuruluşunda yapılan anlamsız sözleşmesine göre ancak %75 oy çokluğu ile karar alabiliyordu ve hisse çoğunluğu üniversiteye ait değildi.

Uzun çalışmalar ve müzakereler sonrası Gazi Teknopark’ta Gazi Üniversitesinin %46,1 olan hisse payı Gazi Üniversitesi Vakfı’nın özel sektöre ait hisse paylarını satın almasıyla %90,96’a çıkarıldı. Bu oranlarla Gazi Teknopark yönetiminde karar verici mercii Gazi Üniversitesi haline gelmiş ve karar almakta yaşanan sıkıntılar sona erdirilmiştir. Yeni dönemde Gazi Teknopark’ın İstanbul Teknopark’ta ve Kazan Teknoloji Geliştirme Bölgesindeki büyüme ve yatırım hedefleri daha kolay gerçekleştirilecektir. Gazi Üniversitesine ve kazançlı bir yatırım yapan Gazi Üniversitesi Vakfı’na hayırlı olmasını dileriz.