Gazi Şühedanın Topraklarında
31 Ekim 2017 06:30

Gazi Üniversitesi tarafından “Gazi Şühedanın Yolunda” etkinliği, 21-22 Ekim 2017 tarihinde Çanakkale’de gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan ile On Sekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in katıldığı etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğin ilk gününde iki üniversite öğrencilerinden kurulu futsal takımları bir dostluk maçı yaparken, mücadeleyi üniversitemiz 4-3 kazandı. Rektörümüz Uslan, iki takımın oyuncu ve teknik direktörleri tek tek tebrik ederek, “Adına yakışır geçen bir dostluk maçı izledik. Bu maçın bir galibi de olsa, ben dostça geçen bu karşılaşmayı berabere ilan etmek istiyorum. Maçta centilmence mücadele eden gençlerimize bundan sonraki hayatlarında başarı ve esenlikler diliyorum” dedi.

Gazi Çanakkale’ye Büyük Önem Veriyor

Rektör Yücel Acer ise On Sekiz Mart Üniversitesinin 25’inci yılını kutladığını anımsatarak, “Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden dolayı hocamız İbrahim Uslan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Gazi Üniversitesinin Çanakkale’ye verdiği önem bizi çok mutlu etti. Üzerinde bulunduğumuz Şüheda topraklarında Gazi Üniversitesi Rektörünü ve konuklarımızı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. İki üniversitenin işbirlikleri devam edecek” diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca iki üniversite ortak bir panel düzenlerken, gezinin son gününde ise Çanakkale Anıtı ve şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. ‘Gazi Şuhedanın Yolunda’ etkinliğine Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Türer de katılanlar arasındaydı.