Gazi’den Sanayi-Üniversite İşbirliğinde Bir İlk
5 Temmuz 2018 | 15:14

2017 yılında on araştırma üniversitesinden biri olarak seçilen Gazi Üniversitesi, bilimsel çalışmaları geliştirmek ve fikirler üretmek adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Üniversitemiz, Sanayi-Üniversite işbirliği adına da bir ilki daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın destek verdiği ‘3 boyutlu Metal Yazıcı ve Metal İşleme Cihazları’ programı kapsamında geliştirilen, 3 boyutlu metal yazıcıyla, üniversitemiz bir ilke daha imza attı.

Bursa merkezli Ermeksan firması ve üniversitemizin işbirliğiyle geliştirilen ilk yerli 3 boyutlu metal yazıcısı Meksika’ya ihraç edildi.

Araştırma üniversitesi olmanın sorumluluğuyla yeni nesil 4.0 sanayi devrimi sürecinde kullanımı giderek artan 3 boyutlu yazıcıların ülkemizde üretilmesine öncülük eden Gazi Üniversitesi, Türkiye’ye artı değer kazandırmaya devam ediyor.