Eylül 2014 Michigan State Grubu ABD’den Döndü. Yeni Gruplar 17 Ocak’ta Yola Çıkacak
12 Ocak 2015 | 11:44

Gazi Üniversitesi Mevlana Programı aracılığıyla Michigan State Üniversitesi’ne 19 Eylül’de giden 15 kişilik öğretim üyesi grubu, 17 Aralık’ta yapılan sertifika töreniyle akademik faaliyetlerini tamamladı.

Tören sonrası konuştuğumuz Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Can Balas, öğretim üyelerinin Michigan State Üniversitesi ziyareti ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.

Gazi Üniversitesi ile Michigan State Üniversitesi arasında yapılan anlaşma gereği, Michigan’a giden öğretim üyeleri grubu ayrı etkinlik yaptı. Yapılan etkinliklerin birincisi, Mevlana Programı etkinlikleri, ikincisiyse Global Executive Workshop Programı etkinlikleriydi. Michigan State Üniversitesi’nin koordine ettiği bu etkinlikler başarıyla tamamlandı.

Mevlana Programı Etkinlikleri

Mevlana Programı etkinliklerini üniversitenin Center for European and Russian, and Eurasian Studies (CERES) birimi yürüttü. Bu kapsamda merkezin müdürü Prof.Dr. Norman Graham ve müdür yardımcısı Prof.Dr. Timur Kocaoğlu tarafından öğretim üyelerinin irtibatlı oldukları bölümlerde yapmak istedikleri seminer ve konferanslara aracılık edildi.

Fen, Mühendislik, Tıp, Sağlık, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstriyel Sanatlar ve Teknoloji Fakültelerinden gelen öğretim üyeleri, ilk olarak alanlarıyla ilgili değişik konularda sunumlarda bulundular. Michigan State Üniversitesi’nde International Center’de olan bu sunumlara, yerli ve yabancı öğretim üyeleri ve öğrenciler eşlik ettiler.

Global Executive Workshop Programı etkinlikleri

İki temel sertifika programından oluşturulan Global Executive Workshop Programının Koordinatörlüğünü Dr. Susan Gass ve Carol Wilson Duffy’nin yapmasının yanı sıra,  English Language Center tarafından yürütüldü. Üç ay boyunca süren “Special English Language and Research Writing Program Gazi University Faculty” programı çerçevesinde Gazili öğretim üyeleri akademik araştırma, yazma ve konuşmaya ilişkin ders ve seminerlere katıldılar. Bu çalışmalar alanlarında uzman olan deneyimli hocalar olan Carol Arnold, Kristen Danek ve Kim Benedicto tarafından verildi. Öğretim üyeleri bu programa tam katılım sağlayarak etkili ve verimli bir performans sergilediler.

Global Executive Workshop Programı’nın ikinci parçası olarak “Faculty and Leadership Development Program” konunun uzmanı ve MSU Rektör Yardımcısı Deborah DeZure tarafından yürütüldü. İki hafta süren yoğunlaştırılmış programa MSU Rektör Yardımcısı Theodore Curry ve konusuna göre başka yönetici ve uzmanlar da seminer vermek üzere katıldılar.

Akademik çalışma kapsamında sunulan bu önemli etkinlik, Gazi Üniversitesi ile Michigan State Üniversitesi arasındaki anlaşma kapsamında planlandı. Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri, iki haftalık seminerler sonunda liderlik sertifikası alarak akademi ile yönetim organizasyonunu bir araya getiren bir programa iştirak ettiler.

Gazi Öğretim Üyesi Ekibi Michigan’da bulunduğu süre boyunca, akademik çalışmalarının yanında sosyal ve kültürel faaliyetleri de ihmal etmedi.

Misafir öğretim üyeleri, Gerek Michigan State Üniversitesi bünyesinde, gerekse üniversiteye bağlı öğretim üyelerinin ikamet ettiği Spartan Village’deki Community Center’de düzenlenen değişik sosyal aktivitelere aktif olarak katıldılar. Üniversite içerisinde Türk dili eğitimi alan yabancı öğrencilerle tanışma etkinliği sayesinde yabancı öğrencilerle sağlam bir iletişim ortamı temin edildi.

Öğretim üyelerinin kendi aralarında kurdukları verimli iletişim ve dayanışma, yerleşke içindeki Türk öğretim ve öğrencilerine de uzandı. Michigan State Üniversitesi’nde geçici veya sürekli bulunan Türk öğretim üyeleri ve öğrencileri Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinin etkinliklerini takip etmelerinin yanında,  zaman zaman öğretim üyelerine ziyaretler gerçekleştirdiler ve Gazi Üniversitesi öğretim üyeleriyle ortak toplantılar düzenlediler. Gazili akademisyenler boş vakitlerinde planladıkları yüzme, buz pateni gibi sportif faaliyetlerin yanında müze ziyaretleri ve sanat yapıtlarını inceleyerek, kültürel etkinlikleri de ihmal etmediler.

06/01/2015 Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image