Duyuru
AMATEM Gerçeği
25 Ağustos 2014 | 14:05

“Ankara Büyükşehir Belediyesinden devralınan binalarla ilgili olarak üniversitemiz Yapı İşleri Daire Başkanlığınca mahallerde çeşitli tadilat işleri yaptırılmıştır. Yapılan işler iç mekânlarda boya ve küçük bakım-onarım kalemlerinden ibaret olup tesis altyapısına müdahale edilememiştir.

Tesisin teslim alındığı tarihte, yapıların dolgu üzerinde olduğu ve buna bağlı olarak farklı boyutlarda oturmalar yaptığı görülmüştür. Dolgu zemine bağlı olarak; bina içinde zemin çökmesi, duvarlarda muhtelif çatlamalar oluştuğu, dış cephelerde farklı çalışan zeminden dolayı kaplamaların döküldüğü, sıvaların çatladığı, pencere doğramalarının yerinden oynadığı, balkon ve çatı parapetlerinin parçalanarak zemine düştüğü, blokları çevreleyen bütün tretuvarların oturduğu, bina girişlerinin tahrip olduğu, yine pencere kenarlarından, çatı ışıklığı ve merdiven boşluklarından içeriye yağmur suyu girdiği kullanım sırasında da göze çarpan aksaklıklar olmuştur.

Üstyapıda yaptırılacak tadilat ve öncesinde zemindeki temel sorunun giderilmesi için yaptırılan fizibilite çalışmasında binanın güçlendirilmesinin sağlıklı olmadığı sonucuna varılmıştır.

Yaşanan sıkıntılardan dolayı binalarda mal ve can emniyeti açısından görülen lüzum üzerine AMATEM faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştır. Yataklı servisi kapatılan AMATEM için poliklinik faaliyetleri kısa süre içinde başka bir adreste yeniden başlatılacaktır.” 

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image