Afrikalı Diplomatlar Gazi'de Türkçe Öğreniyor
17 Şubat 2014 | 11:37

Gazi Üniversitesinin yürüttüğü “Kültürler Kavşağında Türkiye-Afrika Buluşması2014 Afrika Günü Etkinlikleri” kapsamında Gazi TÖMER ve Gazi Üniversitesi Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAMAUM) işbirliği ile Sahraaltı ve Kuzey Afrika ülkeleri büyükelçileri ve diplomatları ile ailelerine Türkçe kursu verilmeye başlandı.

 

     

 

13 Ocak 2014 tarihinde başlayan kursun ilk günü büyükelçiler ve aileleriyle Gazi TÖMER'de bir araya gelen Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker konuşmasında ''Türkiye'nin en itibarlı üniversitesinde sizlere bu imkanı sağlamaktan çok memnunum. Öncelikle bu programı tertip edenler TÖMER Müdür Prof. Dr. Yaşar Aydemir ile GAMAUM Müdürü Prof. Dr. Suna Timur Ağıldere başta olmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum'' dedi. Konuşmasının devamında katılımcılara Gazi Üniversitesini tanıtan Prof. Dr. Türker, Gazi'de 80 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü ve bunların yaklaşık 17-18 bininin yüksek lisans ve doktora öğrencisi olduğunu söyledi. Ayrıca 10 bin personelin 5 bininin akademik personelden oluştuğunu belirten Türker, sözlerine şöyle devam etti. ''Gazi Üniversitesi sadece eğitim öğretim alanında değil, sosyal faaliyetler alanında da başarılarıyla hem kendisini hem de Türkiye'yi dünyaya tanıtıyor. Geçtiğimiz yıllarda özellikle Türkiye Cumhuriyetleriyle başlayan Balkanlarla devam eden ve son olarak ise Afrika ülkeleriyle gelişen çok güzel projelere imza attık'' diyen Türker, ''22-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Dünya Afrika Günü etkinliklerine Gazi Üniversitesi olarak ev sahipliği yapacağız. Ev sahipliği yaparken de kendi dil ve kültürümüzü sizlere öğretmek istedik. Üniversitemizde Afrika'dan çok sayıda başarılı ve çalışkan öğrenci var. Bunun için sizleri tebrik ediyorum.'' diye konuştu. Prof. Dr. Türker konuşmasına ''240 saatin sonunda gerçekleşecek olan diploma töreninde ise artık kendi aramızda Türkçe konuşabileceğiz'' temennisiyle son verdi.

 

      

 

Yabancılara Türkçe öğretmek bizim işimiz

Prof. Dr. Mehmet Türker’in ardından TÖMER Müdürü Prof. Dr. Yaşar Aydemir sözü aldı. TÖMER’in 1994 yılından beri eğitim verdiğini ve Merkezin amacının yabancılara profesyonel bir eğitim kadrosuyla Türkçe öğretmek olduğunu belirten Aydemir, “Gerek materyallerimizle gerek eğitmen kalitemizle Türkçe öğretmek bizim işimiz” dedi. 

 

Prof. Dr. Mehmet Türker

Kursa katılan diplomatlar ve aileleri, Türkçe kursundan duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu girişimden dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker’in şahsında tüm Gazi Üniversitesi yönetimi ile Gazi TÖMER ve GAMAUM Müdürüne teşekkür ettiler.

Proje kapsamındaki kursların A1 ve A2 seviyelerinde haftada 4 gün olmak üzere Mayıs ayına kadar devam etmesi ve Türkiye’nin çeşitli noktalarına yapılacak olan kültürel geziler ile de zenginleştirilmesi planlanıyor.

                                                                                        16.01.2014 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

background image