Duyuru
2021 TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülleri
16 Nisan 2021 | 13:17

Türkiye Bilimler Akademisi,  2019 ve 2020 yıllarında dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST'in öncelikli alanları arasında sayılan;

1- Teknoloji ve Tasarım ( Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Otonom Sistemler, Robotik ve Mekatronik Sistemler, Modelleme ve Simülasyon Teknolojileri, Enerji, Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri, Hava, Uzay ve İnsansız Sualtı Sistemlerine Yönelik Teknolojiler),

2- Bilgi ve İletişim Teknolojileri (Siber Güvenlik ve Kriptoloji dahil),

3- Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji alanlarında, ayrıca;

4- Milli Teknoloji Hamlesi'nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları konularını içeren Sosyal Bilimler alanında; yazılan ülkemiz kaynaklı üretilmiş doktora tezlerini ödüllendirmek adına "TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü" ihdas edilmiştir.

Ödül başvurularının 2018-2019-2020 yıllarında yapılmış olan yukarıda tanımlanmış özgün tematik konulara yönelik Türkiye'de üretilmiş doktora tezlerinden olması gerekmektedir. Başvurular, adayların kendileri tarafından yapılabileceği gibi TÜBA Üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve Üniversite Rektörlükleri tarafından öneriler yapılabilir.

Adaylar, başvuru formu, başvuru gerekçesi, Türkçe özgeçmişleri, ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetleri, tezin tam sureti, tezin YÖKSİS kayıt bilgileri ve tezden çıkan yayınları ile tezin amacı, bilimsel etik izni, tezin yöntemi, tezin paydaşları, tezin yürütüldüğü enstitü bilgileri (tezin Türkiye'deki kurumlarda çalışıldığına ve yürüttüğüne dair belgelendirme) ile başvuru yapabileceklerdir.

Ödül kapsamında TEKNOFEST'in öncelikli alanları arasında sayılan konularda yapılan doktora tezleri bilimsel değerlendirme süreçleriyle değerlendirilecek ve birinci olan tez yazarına 30.000, ikinciye 25.000 ve üçüncüye ise 20.000 Türk Lirası ödül verilecektir.

2021 yılı TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için son başvuru tarihi 28 Mayıs 2021'dir.

Bu çerçevede, başvuruların istenen bilgilerle birlikte teknofest.odulu@tuba.gov.tr adresine eposta yoluyla, aynı zamanda dijital olarak harici bellek ile posta yoluyla Bayraktar Mahallesi Vedat Dalokay Caddesi No: 112 Çankaya Ankara adresine gönderilmesi gerekmektedir.

TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülü Esaslarını indirmek için tıklayınız.  TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülü Esasları

Başvuru Formu için tıklayınız. Ödül Başvuru Formu

background image